Af Anna Bjerrum Møller 

For ca 5 år siden startede Fanø Bryghus Fannikerdagen op i København, dette skete i forbindelse med Copenhagen Beer Week.

Initiativet til dette udsprang af et ønske om at give København en autentisk oplevelse af ønskeøen Fanø, og de første to år, hvor der blev afholdt Fannikerdag i København, skete det i samarbejde med Nørrebro bryghus, der tidligere havde været ejer af Fanø Bryghus, hvorfor denne kobling og samarbejde var oplagt.

I dag samarbejder Fanø Bryghus med ÅBEN i Kødbyen i København, som også er et bryggeri. Phillip der er ejer af ÅBEN har en stor forkærlighed for Fanø og især Fannikerdagene, hvor han og hele hans familie kommer talstærkt til Fanø, hvor de invaderer Fanø Bryghus i den uge Fannikerdagene afholdes. Hyggen er i højsædet under arrangementet og der bliver altid ved denne lejlighed brygget en øl i fællesskab.

Fællesnævneren for hele dette projekt både på Fanø og i Kødbyen er en stor og fælles kærlighed til Fanø, og arrangementet på ÅBEN plejer at være en stor succes med den traditionelle folkedans ”Sønderhoning”, ægte vestjydsk stemning, live musik, fadøl, kaffepunch og middag. Det er Fanø Krogaard serverer en 4-retters menu med blandt andet bakskuld og andre lokale delikatesser.

Dette arrangement løber af stablen torsdag 21. marts og der vil være tale om både ægte og autentisk østemning når ÅBEN for en stund omdannes til en sand Vadehavsenklave med dans og musik blandt de store øltanke i Kødbyen

PROGRAM

15.00 Dørene åbnes.

16.00 Danseundervisning i folkedansen Sønderhoning.

18.00 Middag med Fanø Krogaard.

Efter middagen vil dansegulvet være åbent for alle der ønsker at danse Sønderhoning, der vil være Livemusik af Ole Mouritzen og Tove de Fries, og derudover vil der være kaffepunch samt øl fra både ÅBEN og Fanø Bryghus.

Fotos: Fanø Bryghus