Af Redaktionen   Foto: Qatar Airways

Ønsker du at flyve med Qatar Airways i den kommende tid, kan du godt begynde at forberede dig!

Mange flyselskaber har i de seneste måneder indført krav om ansigtsmaske og social afstand. Hvis du gør dig forhåbninger om at flyve med Qatar Airways i nærmeste fremtid, er det imidlertid slet ikke længere nok.

Flyselskabet har netop besluttet at øge sikkerheden ombord, og det indebærer blandt andet et krav om, at alle passagerer over to år bærer et visir foran ansigtet – udover masken, der fortsat er obligatorisk, skriver CNN Travel.

– Hvis nogen nægter at tage ansigtsvisiret på, vil de ikke få lov til at komme ombord, siger en talsperson fra flyselskabet til mediet.

Visir-kravet har dog visse undtagelser. Har man eksempelvis råd til at rejse på business class, er det kun nødvendigt at have visiret på, når man går ombord og forlader flyet – der er nemlig bedre plads mellem passagererne, når de sidder ned, hedder det…. Og på e-conomy må de rejsende også fjerne beskyttelsen, når de skal spise eller drikke undervejs.

Ligeledes vil sikkerheden blandt personalet også skærpes i den kommende tid.

De skal fremover være iklædt så meget beskyttelsesudstyr, at det for nogen muligvis vil kunne give mindelser til sygeplejerskerne i det lokale corona testcenter.

Foruden ansigtsmasken skal kabinepersonalet nemlig bære sikkerhedsbriller, handsker og endda en engangskittel over uniformen.

– Ved at introducere disse sikkerheds- og hygiejneforanstaltninger sikrer vi, at vores kunder kan stole på os og vores ekspertise i at flyve dem sikkert til deres destination, er den officielle forklaring fra Qatars adm. direktør Akbar Al Baker.

Fakta om flyselskabet:

Qatar Airways er det nationale flyselskab i Qatar, og har hovedkvarter i Doha.

Qatar Airways er et af kun seks flyselskaber i verden som har fået fem stjerner af det uafhængige bureau Skytrax, som vurderer service og kvalitet.

Selskabet blev grundlagt i 1993 efter initiativ fra medlemmer af kongefamilien i landet.