Af Redaktionen

Misbrug med Dankort er fortsat markant faldende i første halvår af 2021 i forhold til samme periode de foregående år. Skærpet sikkerhed har mindsket misbruget i en tid med øget nethandel og nedlukninger som følge af Corona.

Kriminelle, der forsøger at svindle med Dankort, har fortsat svære tider og det gælder både tyveri af fysiske Dankort og svindel på nettet.

– Restriktionerne med nedlukning af nattelivet betød i første halvår af 2021 en stabilisering af antallet af fysiske korttyverier og på nettet ser vi næsten en halvering af misbruget, fordi forretningerne generelt har stor fokus på sikkerhed og gør en stor indsats for at sikre, at deres kunde også er identisk med kortholder, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets med ansvar for Dankort.

I januar til og med juni i år blev Dankort misbrugt på nettet for 2,9 mio. kr. mod 5,3 mio. kr. i første halvdel af 2019. Det repræsenterer et fald på 45 pct.

– For nogle år siden indførte vi Dankort Secured by Nets, som er kravet om en ekstra kode, når man handler på nettet med Dankort. Det er siden nytår blevet et krav for alle webshops i EU, at køb på nettet valideres med to-faktor sikkerhed enten via NemID eller en sms-kode. Det bidrager til, at misbruget og antallet af sager også med internationale betalingskort falder som vi har set det med Dankort, forklarer Jeppe Juul-Andersen

Danskerne har handlet mere på nettet under Corona-pandemien, og trods et stigende forbrug sker der fortsat et fald i misbruget i kroner og øre sammenlignet med tidligere.

– Da nethandlen er stigende, så falder misbrugsandelen således yderligere, og spørgsmålet er, om vi efterhånden kan nå længere ned, siger Jeppe Juul-Andersen.

Samlet set – på tværs af fysiske Dankort og på nettet – faldt misbruget af Dankort med 22 pct. i årets første halvår sammenlignet med samme periode i 2020.