Tekst og Foto Ebbe Salomonsen

Fæstival nr. 7 år 2020 – aldrig har der været så mange mennesker som i de 4 dage.

Torsdag aften blev Folk & Fæstival på Huset i Esbjerg skudt igang med ”Støj og larm”. Eftersom festivallen er et kulturtilbud til alle, bød den selvfølgelig på mange forskellige genrer, der hver især blev besøgt af et yderst veloplagt publikum. Kasper Mikkelsen gjorde meget ud af at kulturen skal have opbakning for være levende.

JUMA lagde flot ud i den store sal på Syddansk Musikkonservatorium. Sideløbende var der musik på Huset og på Tobakken, der også er en del af festivallen. Torsdag aften blev også en fest aften hvor Kasper Mikkelsen og Esbjerg Ensemble skulle ”uropfører musik skrevet af Kasper Mikkelsen” og det blev en flot start på Folk & Fæstivallen.

Weekenden over kunne man opleve  musik af børn og unge fra MGK i Esbjerg og Kolding, der kom på besøg udefra for at  deltage. Festivallens små workshops tiltrak ligeledes et væld af feststemte deltagere.

Fredag var det Trio Wolski der med et flot afdæmpet musikudtryk gav publikum en oplevelse, samt The Kutimangoes der med deres hårde rock udtryk fik rusket gevaldigt op i publikum.

Lørdag eftermiddag var Vesselil – Annelene og JUMA på scenen i katapult showcase, i konkurrencen om at vinde en danmarksturne. JUMA  løb med sejren, og kan nu se frem til et enormt spændende år. Søndag aften var der orkester på senen på Huset

Lørdag aften var IKI fire kvinder på scenen, med deres smukke stemmer. Her afløste Ibrahim Electric hvor der var et publikum der gav den fuld gas og opbakning til musikken.

Søndagen startede  først kl. 14.30 og nogle sagde ”Godmorgen”da det var blevet lidt sent lørdag.Søndag eftermiddag bød på Nathali Flõrez  og Søren Emming og Ged. Aftenes store scoop, var  den canadiske gruppe Le Vent Du Nord der afsluttede Folk Fætival 2020 med er brag af en koncert, der fik den tætpakkede sal af modent publikum til at koge.

4 dage med musik blev et flot kultur tilbud og en kulturel oplevelse fordi der var opbakning fra mange mennesker. Nu er Folk & Fæstival en del af kulturen i Esbjerg. Kulturen er der kun hvis der er opbakning til kultur tilbudet. Vi ses næste år i uge 5 2021.

[smartslider3 slider=76]