Af Sabina Schmidt 

Forleden kom der endnu en ny rute til Billund Lufthavn, der også bliver fyldt op med glade ferierejsende: Ryanair åbnede en rute til feriedestinationen Bologna, så vestdanskerne har endnu en feriemulighed til årets sommerferie.

2019 var rekordernes år i Billund Lufthavn, men selv i et Corona-år kan man ikke se bort fra succeserne. I samarbejde med flyselskaberne sprøjter det ud med nye ruter, og Bologna er den 8. nye rute ud af de 16 nye ruter, der er planlagt til at åbne de næste par måneder.

Billund Lufthavn er Vestdanmarks største og mest foretrukne lufthavn, og det medfører, at vestdanskerne allerede nu kan flyve til 75 procent af de destinationer, der blev fløjet til i 2019.

– Genåbningen med det europæiske Corona-certifikat har virkelig åbnet verden op for danskerne igen. Der er både trang og mod til at rejse igen, og det kan vi mærke i terminalen og på platformen, hvor gamle ruter genåbner og nye ruter bliver hele tiden tilføjet på destinationskortet. Senest i går kunne vi byde velkommen til Ryanairs nye rute til Bologna, fortæller Mads Bisp Agersnap, presseansvarlig i Billund Lufthavn og fortsætter:

– Billund Lufthavn ligger lige i hjertet af Jylland, hvilket gør os til den mest foretrukne lufthavn, fordi klart størstedelen vestdanskerne på Fyn og i Jylland har hurtigst adgang hertil. Det er én af de store årsager til, at vestdanskerne allerede nu har mulighed for at flyve til 75 procent af de samme destinationer fra Billund Lufthavn, som vi havde i 2019. Til oktober forventer vi, at procentsatsen er steget til over 80 procent.

Billund Lufthavn er tæt på 2019-rekorder

Selvom 2019 på mange måder kan virke som langt væk, så minder flere af tallene fra lufthavnen meget om nogle af rekorderne derfra: Antallet af de rejsende stiger hele tiden, og der er endda vækst på flere populære rejsemål.

– Alle flyene fra lufthavnen er fyldte, og belægningsprocenterne minder meget om de rekordhøje belægninger, der var i 2019. Faktisk mangler vi kun omkring fire procentpoint få at nå de samme belægningsprocenter, som vi havde i sommeren 2019, siger Mads Bisp Agersnap og fortsætter:

– I sidste uge (uge 28) var 53 procent af lufthavnens afgående passagerer vendt tilbage i forhold til samme uge i 2019. Ser vi kun på chartertrafikken, er vi helt oppe på 70 procent. Lige nu flyver der faktisk samme antal passagerer eller endda flere til danskernes favorit rejsemål som f.eks. Kreta, Mallorca, Rhodos, Malaga, Barcelona og Cypern fra Billund sammenlignet med 2019.

Fakta: Kom i god tid

Billund Lufthavn har en ’rød, gul og grøn’-service, så du nemt kan planlægge din afrejse. På bll.dk kan man se dagens og morgendagens flyafgange, og ved siden af hver flyafgang er der en farvet cirkel, der giver en indikation om, hvornår du skal komme til lufthavnen. Farverne betyder:

Grøn: mindre travlt, kom til normal tid
Gul: Travlhed, kom i god tid
Rød: Stor travlhed, kom mindst en halv time tidligere, end du ellers havde gjort.