Siden 1987 har Josef Anton Nielsen drevet restaurant Kunstpavillonen, men den tid er nu slut. Han har valgt at gå på pension pr 1 september i år, og dermed er det nu besluttet at Musikhuset overtager lejemålet og driften af restauranten.

Tidligere er maden til større kultur- eller erhvervsarrangementer på Musikhuset blevet leveret udefra, men fremover vil man altså opleve at Musikhuset selv står for denne del også.

Lige nu er man ved at forvandle det 22 år gamle Musikhus. Hele huset skal have et løft med blandt andet et nyt indgangsparti og samtidig udvider man de allerede 10.000 kvadratmeter store lokaler med yderlige 125 kvadratmeter.  Musikhuset er fysisk forbundet med Esbjerg kunstmuseum og Restaurant Kunstpavillonen. Udvidelsen skal give plads til en ny cafe og mødested, der skal være med til at lokke esbjergensere og turister til at tage ophold på en hyggelig frokost eller bare en lækker kop kaffe.

Overtagelsen af Kunstpavillonen harmonerer perfekt med den nye udvidelse, for kommende gæster vil ikke bare blive tilbudt mad der er produceret i huset, Kunstpavillonen vil også tilbyde sandwicher, kager og andre lækkerier til Musikhusets nye café, der åbner midt i september.

Musikhuset Esbjerg vil, når de overtaget restauration Kunstpavillonen, ikke komme til at levere mad ud af huset. Fokus vil og skal være på at servicere de mange tusinde gæster der besøger musikhuset. Det vil dog fortsat være muligt at reservere restauranten til receptioner, bryllupper, konfirmationer og lignende.

Aftrædende restauratør Josef Anton Nielsen er afklaret med, at tiden er inde til pension, og er godt tilfreds med den løsning der er kommet på plads mellem musikhuset og Restaurant kunstpavillonen.

 

– Jeg er glad for, at det er lykkedes at lave en god aftale med Musikhuset Esbjerg og at det netop er Musikhuset, der skal drive restauranten videre. Jeg er sikker på, at det betyder, at den gode omtale af restauranten vil fortsætte i fremtiden, siger Josef Anton Nielsen i en pressemeddelelse.