Af Redaktionen   

Så er det den tid på året igen, du finder stankelben og edderkopper over alt i dit hjem. Men hvorfor er det nu lige at de søger indenfor?

Der er en god og naturlig forklaring, lyder det fra Jens Thorving Andersen, naturformidler ved Naturhistorisk Museum i Aarhus.

– Det er højsæson for dem lige nu. Ligesom for eksempel myg og flåter også har en højsæson, så er sensommeren og det tidlige efterår et godt tidspunkt for stankelben. Der er flere af dem, og de er mere aktive, siger Jens Thorving Andersen.

Det er nemlig også nu det er parringstid for stankelbenene, som derfor farer rundt og leder efter nogen at parre sig med eller et sted at lægge æg. Og i den jagt får de ofte forvildet sig indendørs.

Der er dog godt nyt, hvis du ikke bryder dig om de langbenede gæster

– Deres højsæson går på hæld i takt med, at det bliver mere koldt. Det er i forholdsvist kort tid, de er fremme på den her måde, men lige nu nyder de, at det er lunt og fugtigt, siger Jens Thorving Andersen.

Stankelbenene er desuden helt ufarlige og tiltrækkes af eksempelvis lys og varme fra dit hjem, så derfor er den bedste måde at holde dem ude at lukke vinduerne.

I Danmark findes der cirka 100 arter af stankelben, som har forskellige levevis, og der er også forskel på deres udseende, så du kan jo bruge tiden på at studere dem nærmere, når de nu alligevel flytter ind.

Udover stankelbenene er edderkopper også ret synlige lige nu. Det skyldes at hunnerne er gravide og derfor syner af mere.

 Kilde: Tv Østjylland