Af Sabina Schmidt   Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

Der er lagt op til højt humør, fest og farver, når Hendes Majestæt Dronningen i slutningen af august kommer på besøg i Esbjerg. Besøget er et led i Dronningens sommertogt og Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj i Esbjergs Dokhavn tirsdag den 31. august klokken 10.00.

Det bliver en sand festdag, når Esbjerg på sommerens sidste dag tager imod H.M. Dronningen.

-Vi er meget stolte over, at Dronningen har valgt at besøge vores skønne by. Det er 13 år siden, at Dronningen sidst var på besøg med Kongeskibet Dannebrog i Esbjerg, så vi glæder os til at vise byen frem for hende igen. Esbjerg har jo undergået en rivende udvikling det seneste årti, og det vil blive meget tydeligt, når Dronningen kører med karet igennem byen. Denne karettur vil også give esbjergensere rig mulighed for at hilse på vores Dronning, siger Jesper Frost Rasmussen.

Efter den officielle modtagelse på havnen vil Dronningen besøge flere steder. Der arbejdes stadig med detaljerne omkring besøget, og disse vil blive offentliggjort senere på året. Det officielle besøg i Esbjerg slutter af ud på aftenen, hvorefter Kongeskibet Dannebrog gør klar til at besøge Fanø dagen efter.

-Vi har så meget at vise frem, at vi må prioritere i vores valg. Det bliver en god blanding, som både fortæller om Esbjergs store ambitioner på klimaområdet, vores spændende kulturtilbud og det driftige erhvervsliv, vi har i byen, siger Jesper Frost Rasmussen

FAKTA
Dronningebesøg i Esbjerg Kommune

Det er ikke første gang, Dronningen besøger Esbjerg. Både som prinsesse, tronfølger og siden som Dronning med Prins Henrik ved sin side har Dronningen gæstet den sydvestjyske hovedstad. Første gang var som prinsesse i 1952, hvor Prinsesse Margrethe den 19. juni rejste sammen med sin mor og sine to søstre til England med Englandsbåden fra Esbjerg Havn.

Spoler vi tiden lidt længere frem, så har Dronningen besøgt Esbjerg Kommune flere gange:

  • 2. august 2018: Dronningen og H.K.H. Prinsesse Benedikte var på besøg på Ribe VikingeCenter, hvor Dronningen var med til en historisk ceremoni i den nye Ansgar Kirke.
  • 1. juni 2014: Dronningen deltog i bispeindsættelsen af Ribe Stifts nye biskop Elof Westergaard i Ribe Domkirke.
  • 30. juli 2010: Dronningen og Prins Henrik besøgte Ribe i anledningen af byens 1300-års jubilæum. Her blev det bl.a. til et besøg på Ribe VikingeCenter, en festgudstjeneste i Ribe Domkirke og så fik Dronningen afsløret et lille stykke træ, der er lige så gammel som byen – og dermed er blevet fødselsattesten for Danmarks Ældste By.
  • 2. og 3. juni 2008: Dronningen var senest på besøg i Esbjerg Kommune med Kongeskibet Dannebrog i juni 2008. Her besøgte Dronningen og Prins Henrik syv forskellige steder rundt i Esbjerg på førstedagen for så at tilbringe en dag på Vadehavsøen Mandø på anden dagen.
  • 14 marts 1997: I 1997 besøgte Dronningen og Prins Henrik den. 14. marts Esbjerg i forbindelse med indvielsen af Musikhuset Esbjerg.