Af Lene Memborg

Vi hører mere og mere om det –  folk og ikke mindst store og velrenommeret firmaer, der bliver udsat for et hacker angreb.

Rent faktisk bliver mere end 2 ud af tre danske virksomheder hvert år udsat for hackerangreb. Det er baggrunden for et gå-hjem-møde den 21. november, hvor lokale virksomheder kan møde op og få indblik i, hvordan hackerne arbejder – og ikke mindst hvordan man sikrer sig før og efter et angreb.

”Det kræver en hacker at stoppe en hacker.” Sådan lyder velkomsthilsnen, når man besøger hjemmesiden hos Prueba Cybersecurity. De ansatte er specialiserede i at skaffe sig adgang til virksomhedernes netværk for på den baggrund af rådgive om it-sikkerheden. De finder med andre ord hullerne for efterfølgende at kunne hjælpe med at lukke dem.

Og der er rigtig mange huller i sikkerheden hos de danske virksomheder. En dansk undersøgelse fra Rambøll i 2018 viste, at 68 procent af virksomhederne, både offentlige og private, alene det seneste år havde været udsat for hackerangreb. Ifølge Danmarks Statistik var der i runde tale 60.000 virksomheder i Region Syddanmark i 2017, hvilket svarer til, at omkring 40.000 virksomheder i regionen kan regne med at få besøg af en hacker i løbet af et år.

Det er baggrunden for gå-hjem-mødet den 21. november, som Købstædernes Forsikring i Esbjerg er vært for.

Her kan man møde Dennis V. Ellebæk fra Prueba Cybersecurity. Han fører deltagerne gennem et hackerangreb fra de første indledende manøvrer til det gennemførte angreb, hvor hackeren får adgang til netværket og virksomhedens data.

Rigspolitiet stiller også op og fortæller om, hvilke indsatser politiet gør for at forebygge og opklare.

Endelig kan man møde Daniel Busk, erfaren erhvervsassurandør fra Købstædernes Forsikring i Esbjerg, der fortæller om cyberforsikringer og forsikringsbranchens indsats mod cyberkriminalitet, her vil der være spændende informationer at få.

Mødet er gratis, og alle er velkomne, men man skal tilmelde sig på: cyber@kfforsikring.dk

Torsdag den 21. november 2019 kl 16-18. Bavnehøjvej, 6700 Esbjerg (Rambølls lokaler)