Af Redaktionen Foto: Niels Husted

Den 39-årige canadier Jason Jaspers er ny chef- træner hos Esbjerg Energy. Den nye Energy-coach har en lang karriere i såvel nordamerikansk ishockey som i den bedste tyske ræk- ke DEL, men bliver nu ny headcoach for Energy i de kommende to år.

– Jason Jaspers er en rutineret herre, der spillede 13 år som aktiv i DEL. Han spillede i topklubberne og var topspiller her, så han ved helt sikkert meget om europæisk ishockey.

Den nye træner i Esbjerg Energy.

Han har opsamlet en stor viden og han har et klart koncept.

Jason Jaspers har altid haft en ledende rolle på de hold, som han har spillet kontinuerligt på. Vi har gennem længere tid haft ham i kikkerten, og han var på besøg i klubben i sidste sæson. Så vi føler os sikre på hvilke styrker han har, forklarer formand for Esbjerg Energy, Søren Mathiasen.

– Jeg har set Energy-organisationen og byen Esbjerg og har fået et godt indtryk af begge dele. Samtidigt har min agent et godt kendskab til både dansk ishockey og Esbjerg Energy, så det var på ingen måde et svært valg, fortæller Jason Jaspers: – Esbjerg Energy virker som et godt sted for mig, og med aftalen har jeg fået mit første job som træner. Det er vigtigt for mig at have mødt menneskene i og bag organisationen, og jeg fik samtidigt tid til en tur rundt i byen. Og Esbjerg er en rigtig dejlig by, der overraskede positivt.

Jason Jaspers er født i Thunder Bay tæt ved Lake Superior og nær grænsen til USA i den canadiske provins Ontario, men spillede som professionel i staterne, før turen gik til den tyske liga DEL.

– Jason Jaspers er den kun anden cheftræner vi har ansat under Esbjerg Energy, så ansættelser af cheftrænere er noget vi sjældent gør. Også med ansættelsen af Jaspers har vi prioriteret lederegenskaber højt, samtidigt med, at vi forventer at kunne profitere af et mere end solidt kendskab til europæisk ishockey, pointerer Energy-formanden.

Vores nye træner har set holdet, og ved hvordan niveauet er. Jeg tænker, at vi med ansættelsen af Jason Jaspers har fundet en født cheftræner, som kan nå langt med sine lederegen-skaber. Han er ny på trænerposten og ny i rollen som chef.

– Jeg tror Esbjerg Energy, Metal Ligaen og Danmark er et godt sted for mig at starte en karriere som træner. Som træner er det vigtigt at hente erfaring, og det kan jeg gøre i Esbjerg. Efter mange år i Tyskland er den europæiske kultur på ingen måde fremmed for mig.

Det er 14 år siden jeg i sommeren 2006 kom til Adler Mannheim og den tyske DEL liga. Omvendt er jeg født og opvokset i Canada, hvor jeg også har venner og familie. Og blod er jo som bekendt tykkere end vand, så jeg tager det bedste med fra begge steder, fortsætter den nye Energy-coach.

Den 180 cm. høje og nu tidligere center nåede 9 kampe i NHL for Phoenix Coyotes, men spillede samtidigt 334 kampe i AHL. I den bedste tyske række opnåede Jason Jaspers 692 kampe.

– Vi er overbeviste om, at Jason Jaspers er den rette til at føre arven videre. Med en toårig aftale giver vi den nye chef ro. Vi behøver ikke vinde den første kamp, men vi går selvfølgeligt efter guldet allerede fra det første år, fastslår Søren Mathiasen.

– Det er lidt tidligt at fastlægge en spillestil. Truppen skal først endeligt på plads og jeg skal møde den. Men spillestilen bliver påvirket af spillermaterialet. En ung trup er ofte en hurtig trup, hvor en rutineret trup er lidt langsommere, men samtidig smartere. Mit udgangspunkt er dog, at jeg gerne vil aktivere truppens backs også i det offensive spil. Og så er det vigtigt for mig, at vi bygger spillet op på egne præmisser, frem for bare at indrette os efter modstanderne, slutter Jason Jaspers.