Af Sabina Schmidt   Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

Bag 29-årige Anja From ligger et liv fuldt af massive svigt og svære udfordringer, men efter et sporskifte har hun nu fundet overskud til at stille sig i front for de mennesker, der lever på kanten af samfundet. Anja From har siden efteråret været medlem af Udsatterådet, som nu har indstillet hende til at afløse Nicolai Kubel Olesen som formand.

Politisk har både Social & Arbejdsmarkedsudvalget og Børn & Familieudvalget godkendt indstillingen.

-Udsatterådet har valgt at indstille sit nyeste medlem Anja From som ny formand. Hun er skarpsindig, dygtig og har en stærk profil med indsigt i målgruppen og en særlig baggrundsviden i forhold til udsatteområdet. Anja From har et ønske om og mod til at inddrage mange stemmer, og hun evner at lytte til divergerende holdninger. Udsatterådet glæder sig over valget af hende og ser frem imod spændende tider, lyder det fra Udsatterådet.

Socialt klippekort

Udsatterådet vil i det kommende år arbejde videre med udbredelsen af det sociale klippekort, som er en ordning, der giver politikerne i Esbjerg Byråd mulighed for at mødes med mennesker, der selv oplever og kan fortælle om, hvordan det er at leve som socialt udsat i Esbjerg Kommune.

Fundamentet for Udsatterådets arbejde er Esbjerg Kommunes Strategi for socialt udsatte mennesker, der blandt andet sætter fokus på, at alle mennesker i perioder af livet kan være udfordret af sociale vilkår, som sætter dem i en udsat livssituation. Derfor er det afgørende, at der er plads til alle og hjælp og støtte at hente.

-Udsatterådet er en fælles enhed, hvor vi alle kan byde ind med vores erfaring og viden om udsathed, og rådets rolle er at kæmpe for mennesker i udsatte livspositioner, så de bliver hørt og kan komme med forslag til at blive sikret social retfærdighed. Vi er ikke bange for at være havkatten i hyttefadet, og det er væsentligt, at politikerne drager nytte af de rådgivende organer, der er omkring dem, så beslutningerne ikke bliver taget uden at kende konsekvenserne for de mennesker, det omhandler, siger Anja From.