Af Lene Memborg

Fra årsskiftet blev Gutkind en realitet, og forlaget har fra begyndelsen sikret sig aftaler med en række af de mest anerkendte danske forfattere.

Det er med et solidt felt af forfattere og erfarne medarbejdere, at det nystartede Gutkind har taget hul på 2020. Forlagshuset med Jacob Søndergaard som direktør og forlægger har fra begyndelsen indgået aftaler med en række danske forfattere, som alle har udgivelser på vej i løbet af 2020 og 2021.

Forfatterne, der foreløbig danner Gutkinds litterære rygrad, er Helle Helle, Vita Andersen, Lotte Kaa Andersen, Stine Pilgaard, Kristina Stoltz, Caroline Albertine Minor, Tine Høeg, Lotte Kirkeby og Emma Bess. Aftaler med adskillige andre er på vej.

-Jeg glæder mig til at blive en del af et splinternyt forlags historie. Må Gutkind leve – længere end os andre, udtaler Helle Helle.

Direktør Jacob Søndergaard fortæller; – Jeg kunne ikke have drømt om en bedre begyndelse for et nyt litterært forlag. Vi oplever en enestående opbakning fra det danske forfattermiljø, og jeg er meget stolt af den liste af fremragende forfattere, som vi allerede nu kan præsentere.

Gutkinds profil begrænser sig ikke kun til dansk litteratur. Forlaget har også købt oversættelsesrettigheder til flere udenlandske forfatterskaber med henblik på at opbygge en stærk og alsidig liste af oversat litteratur. Gutkind har et stort internationalt netværk, især i Norden og i resten af Europa, som vil få betydning for udgivelsesprogrammet og for nye samarbejdsformer på tværs af landegrænser.

Om Gutkind
Gutkind Forlag A/S er fuldejet af svenske Bonnier Books, hvor selskabets administrerende direktør Jim Zetterlund er placeret. Forlaget er navngivet efter Bonnier-familiens stamfader, den jødiske indvandrer Gutkind Hirschel fra Dresden, som åbnede sin første virksomhed i København i 1804.

Gutkind Forlag udgiver dansk og oversat litteratur til voksne, fra det nye og sjældne til det etablerede og markedsrettede.