Af Redaktionen

Husk regntøjet når du går udenfor i dag. Og for en sikkerheds skyld tjek lige tagsten, havetrampoliner og hegn inden du tager hjemmefra – for efteråret gør for alvor sit indtog i dag!

Sådan lyder det gode råd fra Danmarks Meteorologiske Institut torsdag morgen.

-Det bliver efterårets første rigtige blæsevejr, siger vagthavende meteorolog fra DMI, Lars Henriksen.

Faktisk opfordrer han alle, der skal over broer eller med en færge til at holde sig orienteret om vind- og vejrforhold i løbet af dagen.

Det kan nemlig ikke udelukkes, at blæsten kommer til at påvirke trafikken. Blandt andet vil man kl. 14.00 lukke Tarphagebroen i Esbjerg, der er ganske udsat når det blæser voldsomt.

DMI har torsdag et varsel om stormende kuling og vindstød af stormstyrke for den vestlige og nordlige del af Jylland, Vest- og Nord Sjælland og Bornholm.

-Vinden tager til i løbet af dagen fra vest og nordvest, og mange steder vil der blæse en hård vind til hård kuling med kraftige vindstød, der kan komme op på stormstyrke. Ved vest- og nordvestvendte kyster kan vinden nå op på stormende kuling med vindstød tæt på stærk storm, siger meteorologen.

Ved Vestkysten gælder varslet allerede fra klokken 14, mens den kraftige blæst rammer Sjælland fra klokken 16 og Bornholm omkring klokken 18.

-Det bliver en blæsende og våd dag over hele landet. Så det gælder om at holde på hat og briller og huske regntøjet, siger han og forklarer, at det hele skyldes et lavtryk, der tager turen nord om Danmark i løbet af dagen.

I første omgang giver lavtrykket en masse vand, men på bagsiden af det – når opklaringen kommer – kommer blæsten også, forklarer han. Det betyder en yderst blæsende eftermiddag, som også kan være med byger.

Også politiet advarer om de mulige konsekvenser af den kraftige blæst.

Selvom om vi alle får vind i håret, så er det altså visse regionale forskelle på, hvor kraftigt vi vil opleve det, forklarer den vagthavende meteorolog.

Weekenden tegner dog til at blive fin og flot og måske med helt op til 20 grader.