Af Jan Poulsen

Tyra-feltet i Nordsøen skal genopbygges, og den opgave har den Esbjergbaserede virksomhed Semco Maritime vundet.

Det betyder at HR-afdelingen får ekstra travlt i den kommende tid, for projektet betyder nemlig at der skal ansættes op mod 300 nye medarbejdere.

Semco Maritime har fået det, der bliver kaldt ‘idriftsættelseskontrakten’ af den danske del af feltet sammen med den franske virksomhed Actemium Oil & Gas Commissionning.

-Vi er stolte over, at Total (olieselskab, red.) har valgt vores konsortium i et udbud af denne spændende idriftsættelseskontrakt, der er en del af den historiske genopbygning af Tyra-feltet, som vil forbedre den samlede energieffektivitet og ventes at reducere CO2-udledningen med 30 procent. Vi ser frem til at indlede samarbejdet, siger Senior Vice President hos Semco Maritime Oil & Gas, Anders Benfeldt

De nye medarbejdere skal blandt andet være med til at sætte nye boreplatforme op.

Derfor er det for eksempel smede og elektrikere og ingienører af enhver art, der er bud efter, men det fremgår, at der også bliver brug for folk med længere videregående uddannelser.

Chefen for den franske samarbejdspartner Actemium Oil & Gas Commissioning, Christophe Monier, siger, at projektet vil sikre Danmarks gasforsyning mange år fremover.