Af Sabina Schmidt

Ifølge en konjunkturmåling AutoBranchen Danmark har foretaget om bilforhandlernes forventninger ser det ud til 2019 bliver knap så godt som sidste år.

Undersøgelsen viser at kun hver femte ud af de 91 spurgte bilforhandlere forventer fremgang i forhold til 2018. Til gengæld formaner knap halvdelen et samlet fald i år. Tidligere på året viste en lignende undersøgelse at kun ca. en fjerdedel af bilforhandlerne forventede et dårligt år. Autobranchen Danmark skriver, at branchen er blevet betydeligt mere negativ.

Trods disse forventninger bekræfter tal De Danske Bilimportører udgav i en opgørelse i juli, at årets 2019 indtil videre er stabilt i forhold til 2018 – 122.220 solgte personbiler mod 120.726 i samme periode sidste år. Dog har der været svingninger måned til måned.

Det fremgår af Autobranchen Danmarks undersøgelse at de bilforhandlere, der har negative salgsforventninger, angiver samfundsøkonomiske forhold som årsag. Regeringsskiftet får en del af skylden; at forbrugere udskyder deres beslutninger, fordi der er tvivl om hvorvidt der skal investeres i benzin-, diesel- eller elbil.