Af Redaktionen   Foto: Esbjerg Kommune

Det bliver med ikke mindre end seks World Tour hold i feltet, at cykelløbet PostNord Danmark Rundt 2021 kommer til Esbjerg og Ribe den 10. og 11. august. Med cykelløbet følger kortvarige begrænsninger af trafikken for sikre den gode oplevelse og sikkerheden.

Det bliver spændende om den drilske vestenvind kommer til at spille en afgørende rolle for, om første etape af PostNord Danmark Rundt 2021 skal afgøres af enten massespurt eller en enkelt rytter på målstregen i Esbjerg tirsdag den 10. august 2021.

Det er i hvert fald sikkert, at toprytterne fra fx World Tour holdene Quickstep, Lotto-Soudal, Trek-Segafredo og det danske landshold får nok at se til på den 176 km lange og udfordrende etape fra Struer i nord til Esbjerg i sydvest. I hjertet af Esbjerg slutter etapen med tre runder på den 3,6 km lange rundstrækning, inden dagens vinder kører først over målstregen ved Musikhuset Esbjerg.

På cykelløbets anden etape går starten i Ribe med Domkirkepladsen som den stemningsfulde kulisse, og herfra sætter rytterne kursen mod Sønderborg.

”Vi glæder os til at lægge veje til det stjernespækkede felt til dette års PostNord Danmark Rundt i både Esbjerg og Ribe. Cykelløbet er en oplagt mulighed for at vise det bedste af vores kommune frem, og vi håber, vi kan samle mange glade tilskuere på ruterne, så vi kan få skabt en fantastisk stemning og heppe cykelrytterne godt på vej”, siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune.

Cykelfest begrænser trafikken

Cykelfesten og den gode oplevelse er i centrum for cykelløbet, og det skal være sikkert for både cykelryttere og tilskuere at være med. Derfor etablerer Esbjerg Kommune i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi en række begrænsninger af trafikken.

Den 3,6 km lange rundstrækning i Esbjerg går ad opløbsstrækningen i Havnegade og videre til Englandsgade, Nørregade, Strandbygade, Stormgade, Toldbodvej, Østre Havnevej, Hulvejen og tilbage til Havnegade. Tirsdag den 10. august kl. 16.15-18.00 vil gaderne på rundstrækningen være spærret, og kørende trafik har kun begrænset mulighed for at krydse rundstrækningen i sluser ved Nørregade/Stormgade, Nørregade/Torvegade, Englandsgade/Skolegade og Englandsgade/Borgergade. For fodgængere er der også en sluse ved Englandsgade/Kongensgade.

Målområdet ved Musikhuset Esbjerg er centralt for cykelløbet, og tirsdag den 10. august kl. 9-21 vil Havnegade derfor være spærret fra Englandsgade til Kirkegade, lige som Torvegade er spærret fra Havnegade til Borgergade.

For at sikre fri passage for cykelrytterne i gaderne vil det tirsdag den 10. august kl. 12-20 være forbudt at standse og parkere på rundstrækningen. Ulovligt parkerede biler bliver fjernet for ejerens regning.

Onsdag den 11. august vil Domkirkepladsen, Von Støckens Plads og en del af Dagmarsgade i Ribe være afspærret kl. 11-13.30. I samme område og på Sct. Catharinæ Plads vil det være forbudt at standse og parkere kl. 6-14.

Begrænsningerne af trafikken i både Esbjerg og Ribe gælder naturligvis ikke for udrykningskørsel og andre nødsituationer.