Af Redaktionen

Lørdag den 12. oktober åbner Bakken i ly af Dyrehavens gyldne efterårskåbe for anden gang i sin 400 år lange historie for gæster i efterårsferien. Ni dage i træk inviterer forlystelsesparken til en eventyrlig og smuk efterårssæson under temaet ’Høstfest’. Som noget helt nyt kan gæster i efterårsferien i år også få sig et gruopvækkende gys, når Bakken inviterer til halloween i Rædselsskoven.

I 2018 åbnede Bakken for første gang nogensinde for gæster i skolernes efterårsferie. Det blev en bragende succes, som parken glæder sig til at gentage i år med bl.a. gratis daglig optræden fra Onkel Reje og masser af aktiviteter som halmballelabyrint, æblemosteri og ansigtsmaling. Men i år kommer også halloween til Bakken i efterårsferien.

Baggrund og format for halloween på Bakken
“Vi havde utrolig mange og glade gæster til Efterår på Bakken sidste år og fik stor ros for vores høstfesttema og efterårsudsmykning. Der var dog én gennemgående tendens i gæsternes feedback, nemlig en klar forventning og et ønske om at få halloween ind som tema i efterårsperioden. Det har vi lyttet til, og i år omdanner vi området Nisseskoven til Rædselsskoven, hvor vi skruer helt op for uhyggen,” siger Nils-Erik Winther, administrerende direktør for A/S Dyrehavsbakken.

At halloween for alvor har slået sig fast som tradition i Danmark, så det fylder i landskabet og trækker spor helt ind i skolernes efterårsferie, står dermed klart og slår nu også tonen an i verdens ældste forlystelsespark. For at være tro mod høstfesttemaet og området Nisseskoven trækker forlystelsesparken på sine omgivelser i tematiseringen og fortolkningen af halloween:

“I Rædselsskoven kan man bl.a. støde på en gal farmer i en majsmark og på en fæl Krampus.

Krampus er modstykket til Sankt Nikolaus, for hvor Sankt Nikolaus i julen belønner de artige børn med gaver, straffer Krampus de uartige børn. Det giver jo fin mening i et område som Rædselsskoven, der normalt hedder Nisseskoven,” forklarer Nils-Erik Winther.

POGRAM FOR EFTERÅR PÅ BAKKEN 12. – 20. OKTOBER 2019

 • Halloween i Rædselsskoven alle dage kl. 12-20 Læs mere
 • Onkel Reje optræder alle dage på Friluftsscenen kl. 13
 • Pjerrot optræder alle dage ved sit lille hus kl. 15, 16 og 17
 • Ansigtsmaling ved Friluftsscenen alle dage kl. 12-15 (30 kr. uden feriebillet)
 • Halmballelabyrint opstillet til fri leg ved Friluftsscenen
 • Æblemosteri alle dage ved Friluftsscenen kl. 11.30-15.30: Medbragte æbler 15 kr., Bakkens æbler 25 kr. Læs mere
 • Feriebillet for børn op til 13 år alle dage: børnesoftice, popcorn, ansigtsmaling, efterårskonkurrence, silicone-armbånd, spil i fx Andedammen, slikkepind (billetten koster 65 kr., men har samlet en værdi af 155 kr.)
 • Livemusik i parade på Bakken 12., 18., 19. oktober kl. 19
 • Smag på Bakken: 2-retters menu 175 kr. i udvalgte restauranter 12.-19- oktober kl. 18-19. Ved køb i webshoppen inkluderes ølsmagning i Rutschebanens hemmelige have Læs mere
 • Bakkens MadTour: 7 forskellige spiseoplevelser på 7 forskellige spisesteder 12. oktober kl. 16-20 (200 kr.) Læs mere
 • Mød Bakkens maskot Kalle Kronhjort alle dage i eftermiddagstimerne i Bakkens gader

Alle forlystelser, spil og spisesteder mm. holder åbent i efterårssæsonen. Bakken har åbent fra lørdag den 12. oktober til og med søndag den 20. oktober, alle dage fra kl. 11.