Kilde og foto: Fiskeri og Søfartsmuseet.

Oplev læderskildpadden fra Vadehavet fredag d. 6. august på Fiskeri og Søfartsmuseet

Tirsdag den 3. november fandt børn fra børnehaven Havbrisen en kæmpe læderskildpadde på stranden ved Ballum. Skildpadden var skyllet i land efter nogle dage, hvor det har blæst fra vest og sydvest. Læderskildpadden er en utrolig sjælden gæst i Danmark. Det er kun sjette gang at en læderskildpadde er strandet i Danmark siden 1948. Sidste gang var i 2015 på Langeland.

Naturstyrelsen sørgede for at bjærge læderskildpadden, og den blev transporteret til Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor den indtil denne uge har opholdt sig i vores fryser.

Fredag d. 6. august skal vi så endelig obducere og undersøge dyret nøje, for at bliver klogere på, hvorfor skildpadden døde og hvorfor den endte sine dage på en strand i Vadehavet.

Vi obducerer skildpadden den 6. august kl. 12.30, og du kan komme og se med!

I forbindelse med obduktionen får vi besøg af havskildpaddeforskere og dyrlæger, som skal være med til at undersøge skildpadden på kryds og tværs. Efter obduktionen tager vores kollegaer fra Statens Naturhistoriske Museum skildpadden med til København, hvor den skal præpareres og gemmes til eftertiden

– Vi antager at læderskildpadden nok vejer omkring 300 kg. Normalt er skjoldlængden 125-175 cm og vægten omkring 300-600 kg. Rekordvægten for en læderskildpadde er 916 kg fortæller naturhistorisk inspektør Charlotte Bie Tøstesen.