Af Ebbe Salomonsen   Foto: Ebbe Salomonsen

 

Masker er temaet for en del af ”Esbjerg Kunstdage” s udstilling i Esbjerg Roklub.

Et samarbejde mellem Esbjerg Roklub og Esbjerg Kunstdage har i flere år været et flot indslag i Esbjerg Festuge. 14 lokale kunstnere arbejder med ”Masker” som tema, og det er kun fantasien der, måske, sætter grænser for opfattelsen af, hvordan masker skal se ud.

Arbejdet med masker foregår i det åbne rum og inde i roklubbens lokaler har de enkelte kunstnere en udstilling af deres øvrige arbejder.

Lotte Danger Pedersen er af de kunstnere der er med i Esbjerg Kunstdage og som arbejder på en maske af kobbertråd efter en form af sit eget ansigt. Meningen er ikke at lave en kopi af sig selv, men at støtte tråden og gøre den nemmere at styre. I nogle dage er arbejdet blevet fulgt. Nu står hun med det færdige resultat – hendes maske. Et spændene udtryk som også hun viser i de andre ting, hun har udstillet, i de små hvide kubistiske installationer og op til de mere luftige og dekorative, opsat på en gaffel i sort, med hvide bånd.  Den hvide farve går igen i de fine skåle, men er en kontrast til hendes akvareller som en lille farvepalet i en sort ramme.

Lotte Danger Pedersen bor i Esbjerg med sin familie, hun arbejder i keramik, billedkunst og installationer. Hun har været bosiddende i Doha, Qatar hvor hun modtog en stribe kunstundervisninger. Fra 2001- 2004 modtog hun privat undervisning i billedkunst ved den tyrkiske kunstner Ece Clarke. Siden har hun deltaget i mixed media kurser ved en kinesisk kunstner Li Chevalier. I perioden 2004 – 2009 stod hun i lære hos den iranske keramiker Waleed R. Qaisi.

Hun deler værksted med Katharina Schlein i Danmarksgade 25, i baghuset til højre. Værkstedet kalder de Artemis Galleri & Værksted.  Her har hun også sin klinik hvor hun i sin egenskab af Diplom Kunstterapeut, arbejder i forskellige sammenhænge bla. DSI Springbrættet.

I september deltager Lotte for første gang i Blå Døre og er meget glad for optagelsen i gruppe af billedkunstnere der alle har bopæl i Esbjerg.

[smartslider3 slider=20]