Af Redaktion

Efterårs- og juleophold hitter i Sydvestjylland i år. Hos Danland i Ho, som er en del af Danmarks største feriecenterkæde, er antallet af overnatninger nemlig steget med over 40 procent i oktober, november og december sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, og det er særligt de danske bookinger, som er i vækst.

Efter halvandet år med coronarestriktioner og løbende grænselukninger mangler der fortsat gæster på landets feriecentre. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af overnatninger således faldet med 32 procent siden 2019, men nu er der imidlertid lys at spore for enden af tunnelen, lyder det fra et af Sydvestjyllands største feriecentre. Danland i Ho oplever nemlig i øjeblikket en markant fremgang i bookingerne resten af året.

Vi oplever i øjeblikket en øget aktivitet i vores bookinger i oktober, november og december, som er steget med 40 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det er meget glædeligt at se oven på en lang periode, hvor vores gæsteaktivitet har været begrænset grundet corona, lyder det fra centerchef hos Danland i Ho, Kirsten Nørgaard.

I Syd- og Vestjylland mærker Danland en samlet stigning i bookingerne for resten af året på 16 procent sammenlignet med 2020.

Markant stigning i danske bookinger

En stor del af overnatningerne hos det populære feriecenter i Ho har historisk set været udenlandske, men den aktuelle fremgang i bookingerne er drevet af en enorm tilvækst af danske gæster, som man ikke har oplevet lignende før:

– Det er meget glædeligt at se, at danskerne i højere grad end tidligere vælger at booke et efterårs- og juleophold i Danmark. Vi oplever i øjeblikket en stigning på 26 procent i antallet af danske bookinger i oktober, november og december sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, og det er bestemt en kærkommen udvikling, siger Kirsten Nørgaard.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har danskerne foreløbigt tilbragt 712.712 overnatninger på feriecentrene i Region Syddanmark i 2021, hvilket svarer til en stigning på syv procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.