Af Lene Memborg

Der er endnu få billetter til i aften, når Michael Carøe og hans 12 mand store orkester sætter gang i Musikhuset Esbjerg. Snyd ikke dig selv for denne musikalske oplevelse på en ganske musikalsk onsdag.

KomEsbjerg fangede Michael på mobiltelefonen; -Selve ideen til GasOrleans kom en dag hvor jeg som altid var af sted fra den ene ende af landet til den anden. Jeg elsker musik og hører sindsygt mange fede numre, og på min playliste ligger der omkring 300. Jeg sidder så og hører nogle fede varme rytmiske New Orleans numre, og begynder at synge noget Gasolin ind over og til min store overraskelse passede det bare. Så jeg måtte ind på den nærmeste rasteplads og prøve det hele af en gang til inden jeg fluks ringede til Jesper Riis, og sagde hør lige her, vi skal simpelthen lave GasOrleans. Men sådan startede det hele altså- griner Michael inden generalprøven går igang i Musikhuset. Alt i alt lyder turneen på 12 spillesteder og mange af stederne meldes der total udsolgt. Du har dog muligheden i aften på Musikhuset Esbjerg.

Fra Langebro til New Orleans 
Tag med over Langebro til New Orleans sammen med sanger og entertainer Michael Carøe og hans eminente orkester, der sparker gang i Musikhusets nye foyer med Gasolin’s legendariske musik i svedige og funky New Orleans-versioner.

Med Michael Carøe i front excellerer ensemblet GasOrleans i den unikke og helt specielle kombination af GASolin og New ORLEANS, der samtidigt sparker gang i livet i Musikhusets nye café- og foyerområde. Det bliver en aften med Gasolin’-sange, spillet the New Orleans-way af de mest cool og swingende musikere, der har stået på en scene. Du kan synge med fra første tone, og dansegulvet er klar til dem, der ønsker at tage sig en svingom.

To kærligheder mødes
Det er ikke bare en klokke, der ringer, når man siger New Orleans. Det er en hel serie af billeder af musik, fest, dans, magi og varme, der toner frem. New Orleans er en heksekedel af smittende livsglæde og swingende musik med masser af blæs og fest. Sådan er det også for de fleste danskere, når man siger Gasolin’. Deres musik er noget fælles, en arv, vi danskere deler. Ideen om at slå New Orleans musik og fest sammen med Gasolin’ kom, da Michael Carøe indså, at Rabalderstræde praktisk taget ligger i New Orleans.
Hvordan ville den sang lyde, hvis den blev spillet af en gruppe funky musikere fra byen? For netop Gasolin’ har en særlig plads i Michael Carøes hjerte:-Danmark største band til dato, og med Danmarks mest betydende sangskriver siden Grundtvig.
-Da jeg som 11-12 års blev opmærksom på Langebro, Fifi Dong og Snehvide startede et ubrydeligt kærlighedsforhold.

Se introduktionen til GasOrleans’ optræden i MHE her: