Af Redaktionen   Foto: Lise Retsbøl Centerchef

Lørdag kunne man i Sædding Centeret opleve et stort modeshow, organiseret af De Hjemløses Venner, det såkaldte Genbrugsmodeshow,  gav masser af inspiration til både at spare penge, men samtidig også med at gøre noget godt for miljøet i kraft af at genbruge istedet for konstant at købe nyt.

Det er for tiden et af mediernes ynglings emner, det der med køb og smid væk kulturen, og især forbruget af tøj er en kæmpe belastning for miljøet, om end denne belastning er overset i forhold til eksempelvis fossile brændstoffer, biler, flyveture og plastik.

De Hjemløses Venner slog derfor deres eget slag for at øge opmærksomheden omkring de mange gode muligheder for at genbruge tøj, og lette belastningen på miljøet. Og arrangementet må siges at have været en kæmpe succes.
Det viser sig da også at det der med genbrugs modeshows ikke er helt så dårlig en ide endda, eftersom man estimerer at omkring 300 gæster var mødt op til lørdagens show. Showet bød selvfølgelig på både lys og sceneshow, men alt det tøj de mange modeller bar, var genbrugstøj.
Ud over tøj fra De Hjemløses Venners genbrugsbutik blev der også vist tøj fra Simpley’s Reuse, der er en genbrugsbutik for brudetøj og konfirmandkjoler, ligesom der blev trukket lod blandt publikum om gaver, der blev sponsoreret af A-Blomster og Simpley’s Reuse.

Modeindustrien tegner sig for en stor del af verdens forurening, kun overgået af olie og gas industrien, derfor var det også dejligt at opleve et anderledes og gennemtænkt arrangement.

[smartslider3 slider=28]