Af Lene Memborg   Fotos: Jack Steffensen

Selvom gigten værker i knæene, og øl og smøger for længst er lagt på hylden, turnerer Henning Stærk stadig landet rundt. 70 år men rocker videre, så længe han kan!

70 men med over 50 år i branchen og med mere end 3000 koncerter bag sig kunne man som begejstret tilskuer godt tilgive Henning Stærk for at trække sig tilbage fra scenen, og nyde sit otium. Men den garvede musiker, der i foråret rundede de 70 år, er netop nu på landevejen med sit band. Og forleden gæstede han Tobakken i Esbjerg.

– Jeg har planlagt at blive ved, til jeg styrter, sagde den Holstebro-fødte, men i Aarhus bosatte, musiker. I år fejrer han de syv årtier med endnu en etape af sin “Never Ending Tour”, der bringer ham rundt i hele Danmark.

– Lysten til musikken og den magi, der opstår, når man spiller en koncert for et medlevende publikum, holder mig i gang. Og med årene er jeg blevet stadigt gladere for at spille lige nøjagtig den musik, jeg holder allermest af, siger Henning Stærk.

Slidgigten sætter dog sine spor, så blues- og rockmusikeren er knap så rørlig som i sine unge dage. Og rockens cigaretter og alkohol er efter lægens råd bandlyst, og dermed droppet helt.

Vi skal da også helt tilbage til 1967, for at finde Henning Stærks første musikalske udgivelse, som blev vundet i kraft af en andenplads til DM i pigtrådsmusik. De første mange år af karrieren kombinerede han rollen som trommeslager og sanger, blandt andet i orkestre som Spillemændene og Gnags.

Som soloartist satsede han dog suverænt på sangen og guitarspillet, så fra 1981 til 2009 har han udgivet 14 plader under eget navn, og rocket flittigt fra scene til scene i både ind- og udland, hvilket vi er mange der er rigtig glade for. He is still going strong!

[smartslider3 slider=29]