Af Redaktionen

Den digitale udvikling er ved at løbe fra NemID, og derfor skal alle med NemID snart skifte til MitID, hele Danmarks nye digitale ID. Du får besked, når det er din tur til at skifte.

NemID bliver til MitID. De første danskere har fået besked om, at det er tid til at skifte. Men man kan ikke skifte, før man får besked på det fra sin bank.

I løbet af det næste års tid skal alle, der har NemID skifte til det nye digitale ID, MitID. Med MitID styrkes sikkerheden for, at man ikke kan udnytte andres digitale identitet.

Det er dog vigtigt, at du ikke foretager dig noget, før du får besked om, at nu er det din tur til at skifte til MitID. Alle får automatisk besked, når det er tid til at skifte.

Der kan sagtens gå lidt tid, før det bliver din tur, så det er med at finde tålmodigheden frem, forklarer Jan Gammelgaard Bjerg Mortensen, kontorchef i Borgerservice i Esbjerg Kommune:

-Der er rigtig mange, der skal skifte fra NemID til MitID, og vi kan sagtens forstå, hvis folk er utålmodige for at skifte. Men det er vigtigt, at ingen gør noget, før de får besked på, at det er deres tur. Alle får direkte besked enten fra deres bank eller via digital post, fortæller Jan Gammelgaard Bjerg Mortensen.

Selvom du får MitID, skal du beholde dit NemID lidt endnu. Der kan nemlig i en periode være steder, hvor du stadig skal bruge NemID. Men bare rolig, du får automatisk besked, når der ikke længere er brug for NemID.

MitID lever op til de nyeste, internationale standarder for sikkerhed. Du kan derfor færdes trygt på nettet med MitID. Men du skal dog stadig passe godt på dit kommende MitID.

NemID er en sikker løsning i dag, men MitID er et mere tidssvarende ID, der gør os klar til fremtidens digitale muligheder og udfordringer.

Du kan bruge MitID til alt det, du tidligere har brugt NemID til, fx logge på netbanken, læse post fra det offentlige eller købe ind på nettet. Det er muligt at få MitID fra man fylder 13 år.