Tekst og Foto:  Ebbe Salomonsen

Et samarbejde mellem Fugl Føniks og Sind Sydvest blev til en indholdsrig koncert.

Det startede ved en koncert i Skærbæk hvor to medlemmer af Sind Sydvest tog til koncert hvor Kasper spillede og fortalte om sin Angst.

Et økonomisk tilskud til Sind Sydvest gav derefter muligheden for at få Kasper Buch til eftermiddags koncert i Esbjerg.

KomEsbjerg fik Kasper til at uddybe sin historie hvor han fortalte om et liv på skinner, gik i byen og festede. Han startede med at spille og skrive sine egne sange og musik som 12 årig.

-Valget af uddannelse som social og sundhedsassistent var et godt valg, her møder jeg andre mennesker som har brug for hjælp og omsorg. Det fylder selvfølgelig meget at optræde selv og sammen med eget band samtidig med at jeg også arbejder som SOSU – assistent på et plejehjem. Fortæller Kasper.

Det var under uddannelsen at der blev vendt op ned på hverdagen. Pludselig blev han ramt af kvælende fornemmelse, svedte og havde svært ved at trække vejret og det føltes som at have en golfbold i halsen der blokerede for luftvejene.

-Når jeg var ude, kunne jeg trække vejret, men inde havde jeg store udfordringer. Jeg tænkte Hvad er det der sker med mig?  Tag nu dig sammen mand – var jeg alvorlig syg? indrømmer han.

Kasper gik til lægen og blev under søgt, uden det store resultat. Blev sendt på sygehus for at blive røntgenfotograferet og få dage efter fik han besked af lægen. Du har Angst. Det var noget af et chok og det var ikke nemt at erkende, han blev sygemeldt og besøgte en psykolog uden at det gav noget resultat elle hjælp, så det stoppede.

Han var meget i vildrede. Hvor kom den fra?  Herefter blev der læst om angst og det viste sig at det foregår inde i hovedet – små signaler der fortæller at noget er farligt, bevidstheden fortælle ikke, at det kan du klare, og angsten tager over, kroppen reagere med fornemmelse af at han kunne trække vejret og have det dårligt. At være låst inde.

Kasper er nu ”angst fri” og tager på Danmarks turne med sin musik og er blevet ambassadør for Angstforeningen. Koncerterne kan være med til at sætte fokus og bryde tabu og inspirere andre til at tage de skridt der skal til for at komme ud af angsten.

Angst er den mest udbredte lidelse i Danmark, Hvor kommer den fra?  Hvad gør vi ved den??

En gratis eftermiddags koncert kunne samle ca.  50 mennesker og det var med til at sætte stemningen i vejret. Kaspers historie var genkendelige for mange af tilhørerne.

Kasper fortalt at han havde været noget betænkelig ved at der blev arrangeret koncert en eftermiddag, for ville der komme nogen mennesker, men det var han da i den grad blev klar over at det kan godt lade sig gør i Esbjerg.