Af Redaktionen

Da årets udgave af Fanø Sommercup blev aflyst, meldte den daværende bestyrelsen samtidig ud, at cuppen var endegyldigt lagt i graven. Nu har en ny arbejdsgruppe overtaget tøjlerne og genopliver Nordeuropas største turnering for 5-mands hold, som bliver afviklet igen 14.-15. juli næste år.

I mere end fire årtier har man ikke kunne sige sommer og Fanø uden at sige Fanø Sommercup. Den populære fodboldturnering har siden 1980 hver sommer været garanti for liv og glade dage på vadehavsøen.

Denne sommer meldte den daværende bestyrelse dog ud, at årets cup var aflyst, og at fløjten havde lydt for sidste gang på banerne ved Fanø Skole, da turneringen ikke ville blive afviklet igen.

Heldigvis for de op mod 300 hold, 3.000 fodboldspillere og 10.000 tilskuere, der har været med til at gøre sommercuppen til Nordeuropas største turnering for 5-mands hold, er der sket en del siden aflysningen og udmeldingen tilbage i juli.

En arbejdsgruppe med initiativtager Lise Aarøe Christiansen i spidsen har nemlig i et stykke tid arbejdet på, hvordan den traditionsrige fodboldturnering kunne genrejses. Nu er man nået så langt i processen, at man er klar til at melde ud, at sommercuppen afvikles igen fredag den 14. og lørdag den 15. juli 2023.

-Initiativet er ganske enkelt startet pga. et brændende ønske om, at kommende generationer også kan vende hjem til fest og gode venner hver sommer i fodboldens tegn. Og samtidig er det også for at sikre fremtidens Fanø Boldklub, så børn og unge får de samme gode oplevelser med i bagagen fra klubben, som tidligere generationer har fået, forklarer Lise Aarøe Christiansen om tankerne bag.

Nye og erfarne kræfter forenes

En af de afgørende faktorer for, at arbejdsgruppen, som har mødtes og arbejdet på planen for den nye udgave af sommercuppen, nu tør melde ud, at turneringen genopstår, har været opbakningen fra flere kanter – herunder også fra Fanø Boldklub.

-Fanø Boldklub er glade for, at sommercuppen vender tilbage til glæde for både de mange faste deltagere og ikke mindst vores ungdomsspillere, som igennem årene har nydt stor glæde af den økonomiske støtte, som overskuddet fra arrangementet har tilført ungdomsafdelingen. Med gode og stærke kræfter bag det nye setup bakker vi naturligvis op om sommercuppen og glæder os til at lægge baner til, at vi igen kan få en hyggelig fodboldfest her på Fanø næste sommer, udtaler boldklubbens formand Morten Stendevad.

Det er både erfarne kræfter, der har tilkendegivet deres fortsatte engagement, hvilket er med til at sikre værdifuld viden og know-how i forhold til afviklingen, ligesom nye og kompetente folk er kommet på banen og er med til at nytænkte såvel formatet som organiseringen.

-Heldigvis har gode erfarne kræfter meldt sig klar til endnu en tørn, hvilket er vigtigt, så de nye kan lære og erfaringer deles. Samtidig har vi fået flere nye med ombord, som kan komme med nye ideer og input til sommercuppen, så vi får udviklet konceptet, lyder det fra Lise Aarøe Christiansen.

Hun hilser dog gerne endnu flere velkommen på Fanø Sommercup-holdet, hvorfor arbejdsgruppen bag inviterer til infomøde og generalforsamling i Fanø Boldklubs klubhus onsdag den 26. oktober.
Fra kl. 19 til 20.30 vil der være infomøde, hvor alle interesserede kan stille spørgsmål og blive klogere på tankerne bag, inden selve generalforsamlingen, hvor en ny bestyrelse skal vælges.

Hvis man er interesseret i at deltage i bestyrelses- og planlægningsarbejdet i forbindelse med Fanø Sommercup, kan man kontakte en af de tre repræsentanter for arbejdsgruppen.

For yderligere information og kontakt:

Lise Aarøe Christiansen – tlf. 91 55 01 62 / Liseaachristiansen@gmail.com

Morten Stendevad – tlf. 51 83 52 65 / morten.stendevad@icloud.com

Anja Hoppe – tlf. 28 12 84 00 / anja_hoppe@hotmail.com