Af Redaktionen

Det er ikke første gang, Instagram lader sig inspirere af andre sociale medier, sikkert heller ikke sidste gang.

For nu kommer du snart til at kunne lave videoer som på Tiktok i Instagram-appen. Her kommer de bare til at hedde Reels.

Facebook, der ejer Instagram, meddelte i sidste uge, at de er klar til at udrulle featuren Reels i 50 lande inden for få uger.

Reels har været afprøvet i Brasilien, Frankrig, Tyskland og senest i Indien som en seperat app, men bliver nu lanceret som en feature i Instagram.

Reels kommer til at ligge som en ny knap i bunden af Instagram-interfacet.

Reels tillader Instagram-brugere at lave 15-sekunders videoer og tilsætte musik fra et stort katalog – ligesom på Tiktok.

Akkurat ligesom på Tiktok vil Reels tilbyde talrige redigeringsværktøjer til at mixe og redigere videoerne. Derudover vil man med Instagram Reels kunne få sine videoer bredt ud via en “Udforsk”-side – ganske ligesom på Tiktok.

Vil tappe ind i Tiktoks succes

Hvis det lyder som tyveri ved højlys dag, er det fordi, det nærmest er det.

Men der er egentlig ikke noget nyt i det. Det er velkendt at man indenfor branchen – der konstant er under udvikling kopiere hinanden for, at tappe ind i den popularitet, det nyder.

I sær er det dels selve hastigheden, klippeværktøjerne og musikken som de funktioner, Instagram har taget med fra Tiktok over i Reels, der er værd at bemærke.

Det er ikke første gang, Instagram lader sig inspirere af funktioner på andre sociale medier og som de så efterfølgende laver deres egne versioner af.

I 2016 lancerede Instagram formatet stories, som mange mente var en direkte kopi af konkurrenten Snapchats stories.

 Tiktok er i en strid global modvind

Selvom Tiktok er en relativt ny app, har den allerede en lang række skandalesager hængende hen over sig.

Blandt andet kom det i 2019 frem, at appen censurer indhold fra brugere, der har et handicap, var overvægtige eller tilhørte en seksuel minoritet. Derudover har appen flere gange modtaget alvorlig kritik af deres privatlivspolitik.

Den er allerede blevet forbudt i Indien, og senest har USA’s udenrigsminister Mike Pompeo meddelt, at man fra amerikansk side overvejede at gøre det samme.

Senest startede vores eget Datatilsyn – juni i år – en sag mod Tiktok for at afklare, om tjenesten i det hele taget lever op til reglerne for databeskyttelse.