Af Redaktionen   Kilde: Energistyrelsen

 

En ny eksportpulje fra Energistyrelsen udbyder en pulje på 5,1 million kroner, der skal være med til at sætte skub i den danske energieksport.

Virksomheder og myndigheder der arbejder med grøn energi, har mulighed for at søge om midler fra puljen til alt fra fjernvarmeprojekter til konferencer om energieffektivitet.

Formålet er at fremme dansk energiteknologi i udlandet.

Puljen kan søges frem til den 29. september 2019 og forventes uddelt start november 2019.

 

 

 

Ansøgninger vil blive vurderet på grundlag af mindst et af de følgende effektmål:

 

Potentiale for vækst i eksporten af energiteknologi og energiløsninger, der støtter en grøn omstilling;

Styrkelse af Danmarks eksisterende energirelaterede myndighedssamarbejder eller udbygning af langsigtede myndighedssamarbejder på potentielle vækstmarkeder;

Øget kendskab til nye markeder for dansk eksport af grøn energiteknologi og energiløsninger, i forhold til analyser af muligheder og potentielle barrierer på markedet;

Eksponering af grøn dansk energiteknologi og energiløsninger.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om den nye eksportpulje. Du kan finde en oversigt over tilskudsberettede aktiviteter og selve ansøgningsportalen. Har du spørgsmål, kan du kontakte Energistyrelsen på eksporttilskud@ens.dk.

 

 

 

Fakta

  • Puljens formål er at støtte offentligt-private projekter, der fremmer energieksportindsatsen gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder

 

  • Der afsættes 5,1 mio. kr. i 2019 og 8,1 mio. kr. fra 2020-2024. I alt 45,6 mio. kr.

 

  • Pengene til den nye pulje kommer fra Energiaftalen, hvor der samlet set er afsat 175 mio. kr. til styrkelse af energieksport.

 

  • Danmark har i dag 15 landesamarbejder på energiområdet, og danske energivirksomheder har markante styrkepositioner på de internationale markeder.

 

  • Danske virksomheder eksporterede i 2017 energiteknologi og -service for 85 mia. kr. Energiteknologieksporten udgjorde dermed 11,1 % af den samlede danske vareeksport.