Af Redaktionen

Nu blev sløret endelig løftet for, hvordan der fremover vil komme til at se ud på Henning G. Kruses Plads, foran Musikhuset i Esbjerg. Musikhuset og BIG – Bjarke Inges Group har nemlig udsendt billeder af hvordan pladsen endelig udformes.

Pladsen er designet, så den passer ind til Utzons arkitektoniske visioner for Musikhuset, der er baseret på de slanke hvide søjler som det bærende element, ved at man planter 57 hvide pollenfri birketræer, som opstammes til over tre meters højde, så udsynet til Musikhuset ikke forstyrres. Som centrum for træerne vil man lave et rundt vandkunstværk, for at give Esbjerg et nyt smukt byrum.

Vandkunstværket bygges på en membran, så lydfrekvenser kan blive sendt gennem vandet. Dermed vil for eksempel lyden fra en koncert i Musikhuset kunne gengives som ”lydbøger” i vandet.

Stjernearkitekt og partner i BIG David Zahle, der står bag stregerne til Henning G. Kruses Plads, fortæller, at det er første gang i verdenshistorien, at et sådant lydkunstværk laves på en offentlig plads.

Henning G. Kruses Plads, som er doneret af Esbjergs egen Mr. Offshore, indvies senere på året.