Af Sabina Schmidt   Kilde: Standby Danmark

Vi drømmer om forår og sommer og inden vi får set os omkring står den også på sommerferie. I den forbindelse er der måske lige lidt du bør være opmærksom på, det er nemlig ikke kun dit pas udløbsdato der er vigtig.

Alt for mange flypassagerer, har ikke styr på sit pas. Så præcist kan det siges ifølge   Singapore Airlines’ nordiske salgsdirektør, Allan Hofferey. Ifølge ham er det en daglig kedelig tendens, at folk ankommer til lufthavne og ikke har ordentligt styr på sit pas.

-Der er revet sider ud, passets sider er altså nummereret – man har sider der er beskadiget og der er mange sider, hvor børnene har tegnet lidt i passet. Den slags pas betyder som oftest, at indehaveren må eller ligefrem skal have et nyt pas, forklarer han og fortsætter. – Hvis man ankommer i en lufthavn med et beskadiget pas – ja, så kan det ende med at blive en temmelig dyr affære.

Der er nemlig ingen garanti for, at man kan nå at få udstedt et nødpas i lufthavne – vel og mærke inden take-off.

Alene af den grund kan det blive en dyr affære, eksempelvis hvis man er besiddelse af ikke-refunderbare billetter.

Det fremgår også af ‘Bekendtgørelse med pas m.v.‘, at hvis stempler, numre og datoer ikke kan kontrolleres, skal man anmode om et nyt pas inden ‘nye rejser foretages’.