Af Redaktionen

Esbjerg Kommune har søgt og fået 1,1 millioner kroner til at sende udsatte børn og unge ud på oplevelser for livet.

Det kan være svært at sidde i klassen og høre om de andres skiture, rejser til storbyer eller sommerferie i sydens sol, hvis man selv kommer fra en familie, hvor enten økonomi eller sygdom gør det umuligt selv at komme afsted.

Det bliver der nu vendt op og ned på for en stor gruppe udsatte børn og unge, der er tilknyttet Familiecentret i Esbjerg Kommune.

Kommunen har nemlig søgt og fået 1.099.510 kroner til en række forskellige ture og oplevelser til de børn og unge, der normalt ikke kommer afsted.

-Vi er glade for, at vi kan give de her udsatte børn og unge én eller flere oplevelser, som de uden tvivl vil huske resten af livet. De har også været igennem en hård periode med Corona, så det er rart, at vi på den her måde kan være med til at højne deres trivsel igen, siger Jakob Lykke, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget.

11 forskellige ture

De mange penge kommer fra organisationen Lær for Livet, der har fået en særpulje på 10 millioner kroner fra Socialstyrelsen til at støtte aktiviteter for udsatte børn og unge. Esbjerg Kommunes Familiecenter har søgt om penge til 11 forskellige ture og oplevelser og samtlige ansøgninger er imødekommet.

Der er derfor både penge til en tur til København og to besøg i WOW Park for børn tilknyttet Familiecenter Aflastningen. Der er penge til Ungehusets højskole, og en stor sommerfest for anbragte børn og unge tilknyttet Familiecentret. Ligesom der er en uge i Lalandia, på Bornholm, i Ree Park eller Jesperhus for de børn, der bor i kommunens opvækstmiljøer.