Af Redaktionen

Hvilke cykler har danskerne købt flest af i 2021? Det har Cykelexperten svaret på, der har lavet en opgørelse over deres 10 mest solgte cykelmærker i løbet af 2021.

Blandt de mest solgte cykelmærker i 2021 ser vi danske producenter på toppen. Og det giver rigtig god mening set i forhold til producenternes føling med danskernes cykelbehov, mener Jonas Jonge fra Cykelexperten:

-Det gør os glade at se de danske mærker som Kildemoes og Centurion være placeret højest på listen. Som gamle danske familie virksomheder med mange stolte traditioner og mange års erfaring med danskernes behov, har de tydeligvis stadig det der skal til, siger han om resultaterne fra opgørelsen over de 10 mest solgte cykelmærker i 2021.

Top 10 listen

1. Centurion

I den gule førertrøje finder vi det danske mærke Centurion, der bliver produceret af den familieejede virksomhed HF Christiansen A/S, der siden 1903 har forsynet danskerne med kvalitetscykler.

Ud af Cykelexpertens 10 mest solgte cykler står Centurion for hele 23% af salget.

2. Kildemoes

Stærkt i slipstrømmen på Centurion finder vi Kildemoes, der også er danskproduceret. Kildemoes så dagens lys i 1942, hvor Børge Kildemoes producerede cykler hjemme fra kælderen. Sidenhen er rammerne for forretningen blevet opgraderet, og Kildemoes er i dag et velkendt mærke blandt danske cyklister.

Med en procentvis andel på 21% er Kildemoes i den grad et populært cykelmærke blandt danskerne.

3. SPECIALIZED

Det første ikke-danske mærke på listen er SPECIALIZED, der primært er kendt for deres uovertrufne mountainbikes. Cykelmærket blev grundlagt i 1974 i USA af Mike Sinyard.

Specialized udgør 14% af det samlede top-10-cykelsalg for 2021.

4. Scott

På hjulet af amerikanske Specialized ligger mærket Scott og rumsterer. Scott stammer egentlig fra USA, men det var først efter virksomheden rykkede hovedkvarter til Schweiz, at de begyndte produktionen af cykler.

Ud af de 10 mest solgte cykelmærker står Scott for 10%.

5. PUKY

På en flot femteplads finder vi det første dedikerede cykelmærke til børn, PUKY. Puky blev grundlagt i Düsseldorf i 1949, hvor de i første omgang gik under navnet PUCK.

PUKY udgør 9% af det samlede salg.

6. Gazelle

På sjettepladsen er hollandske Gazelle, der med sin serie af elcykler nyder godt af stigende popularitet. Mærket har produceret cykler siden 1892, og ved sit 100-års jubilæum i 1992 blev virksomheden tildelt titlen “Royal” (Royal Dutch Gazelle) af prinsesse Margriet.

Gazelle udgør 6% af Cykelexpertens top-10-cykelsalg.

7. Giant

Det første asiatisk producerede cykelmærke på listen findes på syvendepladsen med mærket Giant. Giant stammer fra Taiwan og blev grundlagt i 1972. I dag siges cykelmærket at være den største producent af cykler i verden.

Giant udgør 5% af det samlede salg.

8. Cannondale

Cannondale blev grundlagt i 1971 og er et amerikansk datterselskab under det canadiske konglomerat Dorel Industries. Selvom hovedkvarteret er baseret i USA, er Cannondales tekniske ingeniørkontorer baseret i Tyskland.

Cannondale udgør 5% af det samlede salg.

9. Bianchi

Det første italienske cykelmærke i opgørelsen skal findes på en niendeplads med mærket Bianchi. Bianchi har produceret cykler siden 1885, og skiftede i 1997 ejerskab til svenske Cycleurope, der hører under Grimaldi Industri AB.

Bianchi står for 4% af det samlede salg.

10. Principia

Sidst på listen findes danske Principia, der blev grundlagt i Aalborg i 1990. Fokus for Principia har altid været at producere højkvalitets cykelstel til professionel brug. Navnet “Principia” er en direkte reference til Isaac Newtons hovedværk “Philosophiae Naturalis Principia Mathematica”. Principia kom under vingerne af HF Christiansen A/S i 2006.

Principia udgør 4% af det samlede salg.

Om tallene

Tallene i opgørelsen er baseret på Cykelexpertens salg af cykler i løbet af 2021. Cykelexperten er en af danmarks største online forhandlere af cykler og cykeltilbehør.