Af Sabina Schmidt

Færdselsafdelingen er altså ikke sendt hjem. Vis samfundssind og sæt farten ned, sådan lyder opfordringen fra politiet.

Det er særligt på motorvejene at det står skidt til, da der de sidste par dage er sket en markant stigning i antallet af fartsyndere.

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte onsdag en række fartkontroller, hvor mere end 70 trafikanter blev afsløret. Ud over bøder blev der uddelt ikke mindre end otte klip og to bilister kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

En af bilisterne, der får en betinget frakendelse, kørte 131 km i timen på landevejen ved Hellevad og forsøgte oven i købet at skjule sit ansigt ved at bukke sig ned under instrumentbrættet, da han blev blitzet af fotovognen.

Værst gik det dog for en bare 18-årig ung mand der kørte 212 km i timen og han måtte derfor lade bilen stå efter fart kontrollen. Ud over en ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst seks måneder venter der også en bøde på 8.000 kroner.

For i en tid hvor myldretiden så godt som er afskaffet, fordi mange arbejder hjemmefra, oplever hele landets politikredse store problemer med bilister, der kører alt alt for stærkt.

Så opfordringen fra politiet er helt klar; Lad nu vær´med at lade foden hvile for tungt på speederen!