Af Redaktionen    Foto: Finn Reinbothe

Vinterferieaktiviteter på Esbjerg Kunstmuseum

En lille bukseknap uden mund, der så frygteligt gerne vil råbe blomkål! En kongekanin med dræberinstinkt   sluppet løs i en smuk park! Og en verden under vores befolket med sære mini-væsner… Kom og vær med til at hente fantastiske fortællinger ud af museets kunstværker, når historiefortæller Pernille Stockfleth gæster Esbjerg Kunstmuseum tirsdag, onsdag og torsdag i vinterferien.

I billedkunsten kan Pernille finde uudtømmelig inspiration til sanselige, fængende historier, som hun skaber på stedet. Og som tilhørere inviteres vi til at digte med, og kommer uden tvivl til at se med helt nye øjne på kunsten undervejs. Når Pernille Stockfleth folder sine improviserede fortællinger ud, bruger hun hele kroppen og udnytter stemmens mange muligheder. Hendes imponerende opfindsomhed fylder historierne med skøre forviklinger og forgreninger, men hun formår altid at samle de mange ender til sidst – og ofte med et overraskende twist. En fortællesession varer cirka 45 minutter og foregår i museets samling.

Hvor: Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, 6700 Esbjerg.

Hvornår: tirsdag d. 15. februar kl. 10.00 og kl. 11.30. Onsdag d. 16. februar kl. 10.00 og kl. 11.30. Torsdag

  1. 17. februar kl. 10.30 og kl. 13.30.

Pris: Gratis for børn. Voksne betaler almindelig entré til museet (reduceret pris pga. udstillingsombygning).

Tilmelding nødvendig på boe@eskum.dk. Husk at angive antal samt ønsket dato og tidspunkt.

Den positive virus

I vinterferien lever museets gode tiltag fra Danmarks Indsamlingen videre. Selvom vi ikke længere kan indsamle penge, må den positive virus meget gerne fortsat sprede sig. I samarbejde med Musikhuset laver vi et lille tegneværksted i foyeren, hvor de særlige tegneark, farver, tape og inspiration ligger klar.

Forestil jer blot, at I kigger i et mikroskop og ser en virus, der smitter med kreativitet, glæde og gode ideer. Hvordan ser den ud ifølge dig? Hvilke farver har den? Er den indviklet, stikkende, vildtvoksende eller med fangarme? Består den af mange små dele eller er den én kæmpe enhed?

Du skal tegne, klippe eller male din virus. Du skal arbejde ud fra et lille udsnit af et kunstværk, og din baggrundsfarve skal være en nuance af rød. Derudover er kun dig, der bestemmer, hvordan din virus ser ud. Der er altså ganske få regler og uanede muligheder.

Tegnebordet er åbent alle feriens dage fra kl. 10 til 16. Efterfølgende kan I tilføje jeres billede til den voksende udstilling på foyervæggen