Af Camilla Uth Fotos: Private

Søren Frederik Bernstorff Jørgensen har hænderne skruet rigtigt på.  Han restaurerede sin første retro cykel, da han var 18 år, og oplevede dengang en kæmpe glæde ved at genskabe noget og gøre det smukt igen. Siden dengang har han nørdet med cykler i sin fritid, for det at sætte dem i stand, fandt han en vis ro og afslapning ved.

Søren blev uddannet fysioterapeut i 2017, og arbejdet med mennesker har altid appelleret til ham. Dog trak arbejdet med cyklerne i ham, og i slutningen af 2023, valgte han at han ville være tro mod sig selv og gøre cykelmekanikken til sin levevej. – Når du restaurerer eller reparerer en cykel, så ved du altid, at du får et godt resultat, det ved du ikke altid, hvis det er et menneske, du arbejder med. Jeg var blevet lidt omsorgstræt i mit tidligere job, og jeg havde brug for at prøve det her af, det giver en større tilfredshed hvis resultatet bliver godt hver gang, siger Søren.

Søren er selvlært cykelmekanikker, han har haft det i blodet fra barnsben, hvor han lærte det af sin far. Han drøftede tanken om sin nye karrierevej med sin kæreste og sådan opstod ideen til ”Cykleriet”, som hans virksomhed nu hedder. Søren er blevet kørende cykelsmed, hvilket vil sige, at man kan ringe og aftale en tid hos ham, så kommer han og laver cyklen hjemme hos en privat.

I december 2023 begyndte Søren at arbejde sammen med Korn 180. – Vi har det samme værdisæt, fortæller Søren og fortsætter, – jeg hjælper og underviser en af brugerne dernede i at lave cykel, det er et projekt vi begge har glæde ved. Samarbejdet med Korn 180 går ud på at Søren er der hver onsdag, her restaurerer han både retro cykler og brugscykler, cyklerne bliver herefter sat til salg i butikken dernede og en del af salget går til Korn 180 og de ting de støtter, det kan for eksempel være, støt en konfirmand eller andet. I de kolde måneder arbejder han indenfor, men i sommermånederne er der åbent værksted i gården udenfor.

Søren er et menneske der udstråler stor glæde, hans rullende cykelservice, Cykleriet er i fuld gang, han nyder at have gjort sin hobby til sin levevej, nyder friheden i det og ikke mindst at kunne se resultater. Han har en stor forkærlighed for de gamle retro cykler, som han nænsomt sætter i stand, og han elsker hvis de har en historie på bagen. Han har fundet sin vej, og han har genfundet arbejdsglæden. Han er ærekær i forhold til at levere et godt stykke arbejde og samtidig gør han noget rigtig godt samfundsmæssigt, så med alle de nævnte faktorer ser det ud til, at cykleriet er kommet godt fra start.

 Men Søren laver som nævnt også brugscykler, gamle cykler, som bliver sat i stand, og sat til salg i butikken hos Korn 180 for billige penge, så hvis man mangler en ekstra cykel til sommerhuset, camping eller andet, og vil man gerne støtte et godt formål, så er det værd at kigge ned forbi deres butik i Torvegade.

Søren har fundet sin vej, og han har genfundet arbejdsglæden, han er ærekær i forhold til at levere et godt stykke arbejde og samtidig gør han noget rigtig godt samfundsmæssigt, så med alle de nævnte faktorer ser det ud til, at cykleriet er kommet godt fra start.