Af Lene Memborg

Samsung hev de helt store rosende gloser op af hatten, da telegiganten i foråret præsenterede Samsung Galaxy S10-telefonen.

Det var en teknologi, hvor man kan låse telefonens skærm op med sit fingeraftryk, der blev kaldt en ”revolution”. Men revolutionen er nu endt i et sandt mareridt.

For fra at være genial, har fingeraftryks-teknologien nu vist sig at være en decideret sikkerhedsbrist. Oven i købet en brist, Samsung har måtte erkende.

Det skriver flere britiske medier – blandt andre BBC der kan bringe noget af en historie.

Historien startede i The Sun, da 34-årige Lisa Neilson stod frem og fortalte, hvordan at hun havde opdaget, at alle sådan set kunne åbne hendes telefon med fingeren – også selvom det ikke var hendes fingeraftryk.

Det opdagede hun, da hendes mand havde købt en gennemsigtig skærmbeskytter til telefonen og herefter satte den på skærmen.

Efter hun havde fået skærmbeskytteren på, kunne hun pludselig låse skærmen op med venstre tommel, selvom det var højre tommel, hun havde registreret som det fingeraftryk, der kunne låse skærmen op. Da hun gav sin mand telefonen, kunne han også åbne den med begge fingre, så længe skærmbeskytteren var på.

-Det betyder, at hvem som helst der kan få fat i min telefon også vil kunne få adgang til mine privatøkonomiske Apps og overføre penge. Det er en reel bekymring, fortalte hun til  The Sun.

Til at starte med oplyste Samsung, at de ville undersøge sagen. Nu har de så erkendt, at det er en sikkerhedsbrist, som er gennemgående for telefonen.

En telefon, der allerede er solgt rigtig mange millioner af på verdensplan.

Ifølge BBC har Samsung nu rådet alle kunder, der bruger fingeraftryksteknologien, til at slukke for den og logge ind på telefonen ad andre veje.

Samsung oplyser også, at man arbejder på en softwarepatch, som kan installeres på telefonerne, og som skal løse problemet.