Af Redaktionen

Falck er blevet tildelt en International Design Excellence Award for deres globale innovationsstrategi, som sætter rammen for fremtidige innovationsprojekter.

International Design Excellence Awards er en af de ældste og mest prestigefyldte designpriser i verdenen og gives i anerkendelse af produkter og serviceydelser, som fremmer, inspirerer og driver branchen fremad. Siden prisens oprettelse har hovedformålet med International Design Excellence Awards været at identificere og hylde det ypperste inden for fremragende design.

I år har den internationale dommerkomite bedømt ansøgningerne ud fra niveauet af innovation samt nytteværdien for brugerne og samfundet. Falck er en ud af to deltagere, der bliver tildelt vinderprisen i kategorien strategidesign. Med tildelingen af prisen træder Falck ind i rækken af globale prisvindere, som indbefatter selskaber som Google, Apple, GE, Phillips og Unicef.

Falcks globale innovationsstrategi skal udstikke retningslinjer for kommende innovationstiltag med udgangspunkt i at ”redde liv samt forbedre livskvalitet”. Strategien beskriver og definerer løsningsforslag inden for fire områder, som danner rammen om fremtidige projekter:

Afhjælpe i kritiske situationer
Vi undersøger mulighederne for at lindre smerte og afhjælpe skadelige virkninger i kritiske sygdomsforløb og situationer

Forbedre plejeforløb
Vi undersøger mulighederne for at styre og koordinere gennem et målrettet plejeforløb

Muliggøre lige adgang
Vi undersøger mulighederne for at levere tilgængelig pleje til forskellige befolkningsgrupper

Opbygge stærke fællesskaber
Vi undersøger mulighederne for at øge bæredygtig sundhedsplejeindsats i dagligdagen

Der er allerede igangsat innovationsprojekter inden for ovennævnte områder.

-Vi er stolte over at modtage denne pris, som er en stor anerkendelse af, at vores nye innovationstiltag er af en kaliber i verdensklasse. Som aktør inden for akutberedskab og sundhedspleje er det vores pligt at tage vare på menneskeliv både i dag og i morgen, og vores innovationsstrategi lægger fundamentet for fremtidens services, siger administrerende direktør Jakob Riis.

-Innovationsstrategien gør det muligt for os at foretage et selektivt valg i det arbejde, vi udfører. Løsningsforslagene er blevet identificeret ud fra grundige og kvalitative undersøgelser hos patienter og eksperter i adskillige lande og afspejler nogle af de største udfordringer folk står overfor i dag, når det drejer sig om deres helbred, udtaler Eilidh Dickson, Falcks Innovation Director.