Af Miki Worm Jørgensen Foto: Lene Memborg

Langt hen ad kampen fulgte Team Esbjerg godt med de ungarske verdensstjerner fra Györ, men til sidst viste de en større skarphed end danskerne, der nu skal spille om bronzemedaljer i Champions League.

Resultatet endte med at blive 32-27 til Györ, der dog først for alvor slog hul til Team Esbjerg hen mod slutningen af anden halvleg.

De første 30 minutter var meget lige. Faktisk var det med et overtag til Team Esbjerg, der førte det meste af første halvleg. Men flere underlige kendelser fra dommerne gik ikke danskernes vej, og det blev ungarernes vej ind i kampen.

Ved pausen stod der 15-15, og det var et resultat, som cheftrænere Jesper Jensen kunne være tilfreds med, for det virkede til, at det var få ting, som skulle gå deres vej, hvis det skulle blive den overraskelse, som hen mod 300 esbjergersere i hallen håbede på.

Men Györ ville noget andet. De kom flyvende ud til anden halvleg, hvor de fik opbygget en smal føring, som med tiden blev større. Med et kvarter igen lød den på fire mål, men Team Esbjerg gav ikke på.

To mål i træk gav næsten kontakt, og det kunne have været tre, men stjernen Henny Reistad missede chancen på straffekast. I stede scorede Györ på det følgende angreb, og det var med til at knække kampen.

Team Esbjerg kom ikke tættere på igen i opgøret, som endte med et nederlag til danskerne på 32-27. Alligevel siger cheftræner Jesper Jensen til klubbens hjemmeside, at de kan være glade.

-Det er ingen skam at tage til Györ på den måde, vi gjorde det på. Vi kom med stort hjerte, og jeg syntes, at vi kan være tilfredse med vores indsats. Så var der måske nogle detaljer undervejs, men sådan er det, når man spiller mod de dygtigste spillere og målvogtere, siger Jesper Jensen.

De danske kvinder er ikke færdige endnu i Budapest. I morgen skal de møde franske Metz i bronzekampen. Den begynder klokken 15.15. Herefter venter finalen mellem Györ og norske Vipers Kristiansand.