Af Redaktionen

Esbjerg Kunstmuseums sommerbilledskole er i fuld gang, og torsdag d. 1. juli folder nogle af værkerne sig ud i Kongensgade. Her skal børnene udtænke og klippe blomster, der kan klare vind og vejr. De bliver nemlig en del af Summer City Esbjerg og skal pynte i byens rum en del af sommeren.

På sommerbilledskolerne tager vi altid udgangspunkt i den kunst, huset rummer – både fra særudstillingerne og samlingen. Hver dag har vi samtaler om kunsten og henter inspiration til de forskellige eksperimenter og øvelser, vi laver i værkstedet. Det er kunsten, der giver stof til de fortsat nye og ind i mellem usædvanlige opgaver med billedkunst og alverdens materialer. Derfor vil blomsterne naturligvis også have en forbindelse til Esbjerg Kunstmuseum. Det er op til børnene selv at få de gode ideer til at gemme kunstværker i blomsterne, så de forbipasserende både får en smuk oplevelse – og en lille udfordring for øjet.

Esbjerg Kunstmuseums sommerbilledskole er denne uge (28/6 – 2/7) for de 7 – 10-årige, og fredag inviterer vi familie og venner til fernisering på hele ugens værkproduktion.

I næste uge (5/7 – 8/7) er det de 11 – 15-årige, der indtager museet og kaster sig ud i eksperimenter med bl.a. nylonstrømper, isterninger, farveundersøgelser og selvportrætter malet på spejle.