Af Redaktionen    Foto: DBU, Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk.

Esbjerg Kommune vil sammen med fodboldklubberne i kommunen styrke fodbold for piger og kvinder, så endnu flere kan komme i gang med at spille. Ny fællestræning for piger i Bramming og Esbjerg starter i maj 2022. Træningen skal inspirere og løfte kvaliteten hjemme i de lokale klubber.

Flere piger og kvinder i hele Esbjerg Kommune skal motiveres til at spille fodbold. Fodbold er en god indgang til sport og aktivitet, som kan være med til at forbedre både den fysiske og psykiske sundhed. Samtidig er det at dyrke idræt i en forening med til at opbygge og styrke fællesskaber. Derfor arbejder Esbjerg Kommune sammen med fodboldklubberne i kommunen om styrke fodbold for piger og kvinder, så endnu flere får lyst til at være med.

Fodboldklubberne i Esbjerg Kommune oplever, at pigerne vælger fodbold fra, og at det er svært at fastholde pigerne i fodboldklubberne. På otte år er antallet af pigefodboldspillere i Esbjerg Kommune halveret, oplyser Dansk Boldspil-Union, DBU. Der er derfor potentiale til at styrke indsatserne for pigefodbold på tværs af fodboldklubberne i hele kommunen, og en kommende ny fællestræning er et af midlerne hertil.

Fællestræning i Bramming og Esbjerg

Fra den 5. maj 2022 kan fodboldglade piger fra otte til 13 år deltage i fællestræning fire torsdage i maj – juni kl. 17.15 – 18.30 i Veldtofte Idrætspark i Esbjerg og i Bramming Boldklub i Bramming. Fællestræningen fortsætter efter sommerferien i august – september. Trænere fra de deltagende fodboldklubber står for træningen. Interesserede piger kan tilmelde sig via deres fodboldklub.

– Med fællestræningen vil vi gerne give pigerne en god oplevelse med fodbold. Samtidig kan fællestræningen være med til at inspirere vores trænere, så de kan løfte kvaliteten af træningen hjemme i deres egne klubber, siger Kenneth Nielsen og Lise-Lotte Klinge fra DBU.

Attraktivt for piger at gå til fodbold

Kommunen vil sammen med fodboldklubberne styrke miljøet i fodboldklubberne, så det bliver attraktivt for piger at gå til fodbold. Tværgående tiltag som fællestræning og målrettet uddannelse til trænere skal være med til at fastholde piger i fodbold og engagere flest mulige klubber. På sigt kan samarbejdet mellem Esbjerg Kommune og fodboldklubberne også omfatte fodboldindsatser på kommunens skoler.

Indsatsen for pigefodbold er forankret i Esbjerg Kommunes velfærdsalliance med DBU. Samtidig understøtter indsatsen Esbjerg Kommunes strategi for børneidræt, hvor der er fokus på at skabe gode idrætsmiljøer for alle børn og unge i kommunen.