Af Redaktionen   Foto:  Dancenter

Sommerferien står for døren, hvilket de seneste år har fået mange danskere til at sætte kursen mod det danske sommerland. Men ifølge en af landets førende feriehusudlejere, DanCenter, er det i langt højere grad de udenlandske gæster, som vil på sommerhusferie i Danmark denne sommer:

– De seneste to sommersæsoner har vi oplevet en ekstraordinær stor efterspørgsel fra danske gæster, men for første gang længe er det i stedet de udenlandske gæster, som tegner sig for størstedelen af vores bookinger i juli, fortæller Kim Holmsted, som er adm. direktør hos DanCenter, og uddyber:

– Vi oplever eksempelvis en firedobling i antallet af norske bookinger i juli sammenlignet med samme periode sidste år, hvor corona fortsat havde stor indflydelse på nordmændenes rejseaktivitet. Sammenligner vi de norske bookingtal med før corona i juli 2019, ser vi tilmed en stigning på 25 procent. Det vidner således om en glædelig form for new normal-effekt, hvor nordmændene i højere grad søger mod de danske sommerhuse end før corona.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har nordmændene samlet set booket 6.757 danske sommerhusuger i juli.  

Forventer fulde huse

Men de norske gæster kommer ikke til at få sommerlandet for sig selv. Tal fra DanCenter viser nemlig, at interessen for sommerhusophold denne sommer er på niveau med rekordåret i 2021, hvor feriehusbranchen tilsammen oplevede flere overnatninger end nogensinde før.

– Belægningsprocenten i uge 29 ligger lige nu på 95 procent, hvilket er tilsvarende det niveau, vi oplevede på samme tidspunkt sidste år. En lignende udvikling gør sig gældende for resten af juli, og vi ser således frem mod en sommer med fulde huse, hvilket særligt er til glæde for vores mange husejere, men også for de lokale sommerhusområder, som automatisk vil opleve mere liv i sommersæsonen, siger Kim Holmsted og tilføjer afslutningsvist:

– Den positive udvikling holder os desuden fokuserede på fortsat at fastholde og tiltrække nye feriehuse for at styrke kapaciteten de kommende år.

Foruden de norske gæster, som i øjeblikket står for 10 procent af bookingerne, er størstedelen af DanCenters gæster i juli tyske og danske og tegner sig for henholdsvis 37 og 46 procent af det samlede antal bookinger.