Af Lene Memborg Fotos: Hans Jørn Frisk

Den hollandske stork, der landede på Lenders Alle´i Esbjerg, er nærmest et mirakel, efter at vildt-plejer Hans Jørn Frisk fra Dyrenes Beskyttelse Sønderjylland, har haft den i kærlig og omsorgsfuld pleje.

Den kraftige hornhindebetændelse på storkens ene øje blev straks behandlet med effektive øjnedråber, og det har nærmest haft en mirakuløs virkning, betændelsen er stort set forsvundet.

Vildt-plejer Hans Jørn Frisk fortæller glad at storken såmænd også har taget hele 1,7 kg på under plejeforløbet. – Den har det faktisk forbavsende godt, og er ikke stresset mere, selvfølgelig bliver den lige lidt sur, når jeg skal dryppe dens øjne, men den ved så snart det er godt overstået, så venter der en lille godbid i form af en mus eller lille daggammel kylling. Så jeg tror helt sikkert også, at det med at den har fået masser af mad har hjulpet på at den så forholdsvis hurtig er på benene igen. – Jeg har hele tiden været i tæt kontakt med dyrlæge Ole Kaspersen der er frivillig dyrlæge på vildtplejestationen og vi blev i forgårs enige om, at fortsætte med dråberne til søndag. Så må vi se hvordan den har det, og om den mon når at komme med de andre storke til Afrika – det kan man kun håbe for den.

Det er plejestationen for skadede dyr i Toftlund i Sønderjylland, der er under Dyrenes Beskyttelse der har taget sig godt af storken der forhåbentlig snart er flyveklar igen til nye eventyr.

[smartslider3 slider=22]