Tekst: KomEsbjerg Fotos: Ib Corneliussen Nielsen, Niels Kristensen og Palle T. Nielsen

Esbjerg Fotoklub fejrer sit 50-års jubilæum med en mangfoldig fotoudstilling på Esbjerg Rådhus fra den 20. juni til den 4. juli 2024. Udstillingen præsenterer en imponerende samling af fotografier, der spænder over både geografiske og motivmæssige grænser.

29 af klubbens fotografer deltager i udstillingen, hvor de viser deres yndlingsbilleder i stort format. Besøgende kan opleve alt fra smukke naturstudier og dramatiske sportsbilleder til fantasifulde fotografier og billeder fra fjerne destinationer som Japan, Perú, Sahara, Island og Grækenland. Der vil også være fotografier fra lokale områder som Henne, Esbjerg Havn og Fanø.

Den officielle åbning af udstillingen vil blive foretaget af Ib Thordalh, et fremtrædende medlem af den danske fotobranche.

-Vi glæder os til at vise vores billeder til Esbjergs befolkning, og vi takker Esbjerg Kommune for muligheden for at bruge Rådhuset, hvor mange borgere kommer forbi, siger udstillingskoordinator Frits Andersen.

-Trods sine 50 år er Esbjerg Fotoklub inde i en rivende udvikling. Det er dejligt i sig selv, men også fordi det viser, at vi nu endegyldigt har lagt Corona-tiden, med dens udfordringer for foreningslivet, bag os, udtaler Claus Madsen, formand for Esbjerg Fotoklub.

Jubilæumsudstillingen er blevet til med støtte fra Nordea-fonden og Nordic Digital Lab, og den åbner med en offentlig fernisering den 20. juni kl. 16.00.