Af Redaktionen

 

 

Det var med stor succes, glæde og læring at plejehjemsbeboere i Esbjerg Kommune i foråret var på besøg på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg. Så stor en succes, at man nu gentager det, med et nyt besøg den 4. september 2019 kl. 10 – 13, og plejehjemsbeboerne kan se frem til en dag med massevis af oplevelser.

Eleverne på Rybners Tekniske Skole for mulighed for at afprøve og vise deres kunnen i praksis, og de ældre kan få lov at opleve hvordan nogle ting muligvis har ændret sig siden de selv var i samme fag da de var unge. Mændene kommer på en rundtur på skolen og får et kig ind til nogle af håndværksuddannelserne, hvor de kan opleve duften af træ og lyden af værktøj i brug og få en snak med elever og lærere. Imens kan kvinderne lade sig forkæle med en tur i frisørstolen hos skolens frisørelever, som vil sørge for vask, føn og håropsætning. Derefter kan beboerne nyde et besøg i Rybners nye køkkenhave, som leverer grønt til skolens køkken, inden dagen afsluttes med fælles spisning i skolens restaurant, hvor dygtige elever har sammensat frokostmenuen.

 

– Jeg vil gerne sige Rybners Tekniske Skole en stor tak for, at de igen har valgt at åbne dørene for beboere fra kommunens plejehjem. Jeg ved, at mange beboere har udtrykt stor interesse for at komme på virksomhedsbesøg, og derfor ser vi også meget gerne, at flere lokale virksomheder fremover vil medvirke som værter ved besøg, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Marianne Kirk Nielsen, som er uddannelseschef på Rybners Erhvervsuddannelser, ser frem til igen at få besøg:

– Det er en win-win-situation for alle. Plejehjemsbeboerne kommer ud, og vores elever får trænet deres fag i praksis, siger Marianne Kirk Nielsen.

 

 

 

Fakta

Besøget finder sted onsdag den 4. september 2019 kl. 10 – 13 på Rybners Tekniske Skole, Spangsbjerg Møllevej 72, 6700 Esbjerg. Pressen er velkommen til at deltage.