Af Lene Memborg   Foto: KomEsbjerg/Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune er ikke længere Danmarks femte største. Folketallet er faldet i vores kommune, og derfor er vi nu overhalet af Vejle.

Vi fangede borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) på mobilen; – Jeg ønsker naturligvis Vejle stort tillykke med det, men det ændrer ikke på vores planer om vækst her i Esbjerg Kommune.

– Jeg synes at det er vigtigt at vi holder fokus på vores egen situation, men vi kommer ikke uden om at Vejle strategisk ligger godt placeret og tiltrækker mange alene på baggrund af hvor de er på landkortet. Men i Esbjerg har vi langt flere videregående uddannelser, og man er væsentlig mere flytbar i den alder, der hører studielivet til. Så vi skal fortsætte den gode stil vi allerede har lagt for Væksten i Kommunen.

– Det er ikke længe siden at vi vedtog 2025 Hensigtserklæringen, der sætter fokus på Velfærd og Vækst i forhold til helhedstanken om at Esbjerg både er et attraktivt sted at leve og arbejde. Når man sammenligner bor der i Esbjerg og omegn stadig klart flere end i Vejle Kommune. For alt imens Esbjerg har 72.128 indbyggere, bor der 57.051 inden for bygrænsen i Vejle ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik.

I kommunernes egne tal har det nemlig vist sig, at Esbjerg har 115.483 indbyggere, mens Vejle for nylig sneg sig op på 115.607 indbyggere – altså 124 flere end i Esbjerg.