Af Redaktionen

Frem til 30. juni bliver ikke kritiske tandlægebesøg droppet for at mindske spredning af corona.

De næste tre måneder vil tandlæger ikke udføre behandlinger, der ikke er kritiske. Det oplyser Tandlægeforeningen til TV2.

Beslutningen er truffet, efter at Tandlægeforeningen fik en instruks fra Sundhedsstyrelsen tidligere i morges.

I første omgang er de kritiske tandlægebehandlinger defineret som ”en aktivitet, der er nødvendig for i betydelig grad at styrke, opretholde eller hindre en forværring af et konkret individs sundhed, funktionsniveau, livskvalitet eller arbejdsevne. ”

Tirsdag arbejdede tandlægerne på at finde ud af præcis, hvilke behandlinger der skal aflyses eller udskydes, samt hvordan det kommunikeres til patienterne.

Ifølge flere andre medier vil stoppet for ikke kritiske behandlinger løbe frem til 30. juni.

De tandlægepatienter, der står med et akut behov for behandling, men som er konstateret smittet med corona, får udskudt deres behandling.

De kan få deres tandlægebehandling, når de har været uden symptomer i to dage, skriver blandt andet Vejle Amts Folkeblad.

I en meddelelse fra Tandlægeforeningen oplyser formand Susanne Kleist; – at patienter, der er i tvivl om, hvorvidt deres aftale er aflyst, skal ringe til deres tandlæge.

– Det er nogle drastiske tiltag, som vil få stor betydning for mange menneskers tandsundhed, oplyser hun og fortsætter – Men vi har selvfølgelig forståelse for, at myndighederne i den nuværende coronavirus-epidemi må gøre alt, hvad de kan for at begrænse smitten.

– Er man i tvivl, om man skal møde op hos tandlægen, kan man ringe til sin tandlæge.

Det er ikke kun tandlæger, der har prioriteret nogle behandlinger fra. Sundhedsstyrelsen og regionerne har tidligere oplyst, at der vil blive aflyst operationer, som er ikke er kritiske for patienternes ve og vel.

Desuden har regeringen sat behandlingsgarantien ud af kraft.