Af Sabina Schmidt   Foto: Lena Paaske

TILLØKKE OTTO er et musikalsk portræt af Danmarks første rock’n’roll- og popidol Otto Brandenburg, der gik fra hitlistemager til hæs baggårdspuma. Forestillingen sættes i scene og spilles af Jesper Lohmann, der nu bider skeer med en af de helt store, når forestillingen får københavnerpremiere den 19. februar på Folketeatret. Efter Lohmanns egen idé og manus er TILLØKKE OTTO en hyldest til Brandenburgs evne til at mestre alle genrer, hvor Brandenburg hver gang efterlod en autencitet og et umiskendeligt præg af ’Otto’

​​Om forestillingen
TILLØKKE OTTO er en musikalsk hyldest til baggårdspumaen Otto Brandenburg gennem et portræt af en af Danmarks største entertainere. Her kan publikum glæde sig til at dykke ned i musikken og i sangene og til at gå på jagt i rollerne, som han gav liv. Scenen er sat, og hans hårdtprøvede lille orkester står klar på scenen, mens publikum sidder spændt og venter. Alle tror, at han har taget fejl af tid og sted, men pludselig står han der med sit drengede smil. Med den største selvfølgelighed går han i gang med Buona Sera med en timing, som kun en mand med Ottos charme og frækhed kan mestre.

​Publikum føres ind i rock- og popidolets verden og underverden, når Ottos fodspor og mere end 50 år i showbizz følges. I TILLØKKE OTTO bliver hele Brandenburgs musikalske karriere fuldt til dørs, hvor publikum blandt andet får et gensyn med alt fra Halfdan Rasmussens fortolkning af Noget om Lykke til klassikeren Så Længe Skuden Kan Gå. Det bliver en musikalsk svingende aften i selskab med baggårdspumaen over dem alle – Otto Brandenburg.

Holdet på og bag scenen
På scenen ses Jesper Lohmann i forestillingens eneste rolle, hvor han spiller Otto Brandenburg. Ud over sit virke som skuespiller har Jesper Lohmann de seneste 10-15 år manifesteret sig som sanger. Lohmann har portrætteret utallige store musikalske personligheder, hvor han spænder bredt i sit repertoire. I 2010 spillede han Kjeld Petersen i Ned med Alting – op med Humøret, og i 2015 var det den amerikanske legende Johnny Cash, Lohmann hyldede i den musikalske forestilling En Ring af Ild. Det blev i 2003 også til et portræt af den folkekære Tom Christensen i forestillingen Sange fra en Fribytter. Otto Brandenburg er det nyeste skud på stammen, hvor Lohmann i Four Jacks for første gang prøvede kræfter med ikonet, som ligesom ham selv både spiller musik og skuespil. I 2008 spillede han Otto Brandenburg i forestillingen Åh den vej til Mandalay – historien om Four Jacks, hvorefter Lohmann har været med de andre musikalske medlemmer af gruppen, Keld Heick, Stig Rossen og Jesper Asholt, på Jacks-tour, senest i 2018 med No More Jacks – Mod Nye Tider.

​Jesper Lohmann har selv stået for idé og koncept samt for forestillingens manuskript. Han får hjælp af koreograf, instruktør og skuespiller Susanne Breuning. Den tidligere Reumertnominerede Camilla Bjørnvad står for scenografien, mens Mathias Grove Madsen er kapelmester. Han bakkes op af Andreas Hatholt på bas, Regin Fuhlendorf på guitar og Kristian Karotki på trommer.

Om Otto Brandenburg
Danmarks rock- og popkonge Otto Brandenburg har haft en lang og glorværdig karriere inden for både film og musik. Han debuterede i 1955 i ensemblet Four Jacks, men fik sit helt store gennembrud, da han gik solo med What do you wanna make those eyes at me for. Senere samme år deltog han i Dansk Melodi Grand Prix med To lys på et bord, der fik sidstepladsen, men som efterfølgende blev et kæmpe pladehit. Den exceptionelle musikalitet har gennem karrieren været hans tro følgesvend og forankring, og den tog han med over i sit virke som skuespiller, hvor han ofte havde rollen med en musikalsk hensigt. Otto brød igennem på tv med tv-spillet Tilløkke Herbert fra 1974, hvoraf titlen til Lohmanns forestilling har fået sit navn. Brandenburg er skaber af klassikerne, som vi alle sammen kender; Susanne, Birgitte og Hanne og Når en sailor går i land. Siden har han bl.a. modtaget to Bodilpriser for sine roller i filmene Hør, var der ikke en, som lo? og Gummi Tarzan.

​Otto Brandenburg, der gik fra teenageidol og hitlistefænomen til hæs og hærget baggårdspuma og social randfigur, er et ikon indenfor dansk kultur og kan nu opleves i en hyldest med Jesper Lohmann i spidsen.

FAKTA OM TILLØKKE OTTO

Københavnerpremiere: Den 19. februar

Spilleperiode på Folketeatret: Fra den 19. februar til den 15. marts 2020.

Idé og koncept: Jesper Lohmann

Manuskript: Jesper Lohmann

Instruktion: Susanne Breuning og Jesper Lohmann

Scenografi: Camilla Bjørnvad

Kapelmester: Mathias Grove Hansen

Musikere: Andreas Hatholt, Regin Fuhlendorf og Kristian Karotki

Medvirkende: Jesper Lohmann

Se spilletider og læs mere om TILLØKKE OTTOwww.folketeatret.dk.