Af Sabina Schmidt

Januar måned er et nyt år, og mange af os vil her oven på julen gerne starte det nye år i rene omgivelser. KomEsbjerg har samlet 6 gode tips til kampen mod snavs med hjælp fra naturen!

Det eneste du skal gøre er at række ud efter de gule citroner.

Selvom de fleste af os har skabet proppet med rengøringsprodukter, der både fylder og i bund og grund er unødvendige. Så bør vi måske lige stoppe lidt op, for det vi i virkeligheden har brug for ligger lige foran os i frugtskålen.

Citronen er et billig, og et friskt velduftende alternativ til dine rengørings midler, så der er god grund til at bruge den lille frugt naturligt med de mange effektive muligheder, når den står på rengøring i hjemmet.

Nærmest ny microovn

Mikro-ovne kan være en ret fedtet affære, fordi de indvendige sider bliver stænket til næsten hver gang, du bruger den. Du kan nemt gøre din mikroovn ren ved at varme en kop vand op med en hakket citron i på højeste effekt, indtil vinduet dugger. Lad koppen med citron stå i 15 minutter, herefter kan du nemt vaske indersiden af mikro-ovnen ned.

Fjern grimme pletter fra skærebrættet

Gnid en halv citron over skærebrættet for at fjerne kødsaft og pletter. Hvis pletterne er ekstra tydelige, så drys først salt eller bagepulver på, og lad det gerne sidde natten over, før du atter vasker brættet godt af med vand.

Effektiv rustbekæmper

Rustpletter på tøj kan være kompliceret, men kombinationen af citron og salt er svaret på dine bønner. Lad blandingen sidde på rustpletterne, og lad dem tørre helt ind, før du gentager processen, og indtil pletterne er væk.

Skinnende krom på badeværelset

Du har ikke brug for dyre og stærke rengørings midler, du skal bruge en halv citron. Gnid overfladerne på haner og armatur med snitfladen på citronen for at fjerne kalk og pletter, og de vil skinne! Husk at vaske godt efter med vand bagefter.

Slut med svedpletter

Er dine hvide T-shirts lige til at smide ud, fordi de har de ucharmerende svedpletter under armene? Tag en halv citron, og gnid pletterne med den før du vasker dem almindeligt i vaskemaskinen, og pletterne er pist forsvundet.

Velduftende luftfugter

Varm en stor pande op med vand og citron i skiver, og så er det slut med kedeligt og tørt indeklima. Du kan også bruge andre duftgivere som spændende urter og til sommer lavendeler og rosenblade.

Kilde: goodhousekeeping.com