Af Jan Poulsen

Omkring 11.900 borgere i gruppe 5, der omfatter personer i særligt øget risiko for at blive alvorligt syge af Corona virus, har modtaget et påmindelsesbrev om Corona vaccine dog med en helt forkert titel i deres e-Boks, oplyser Statens Serum Institut (SSI)

Problemet skyldes en fejl hos en underleverandør. Så hvis man er en af de berørte og åbner sin e-Boks, kan det se ud, som om man har modtaget en aflysning af sin tid til vaccination.

Men det er ikke nødvendigvis tilfældet, så ifølge SSI er det vigtigt at åbne brevet, der er vedhæftet. Her vil det fremgå af teksten, om der er tale om en aflysning eller en påmindelse om at booke tid til vaccination.

– Statens Serum Institut beklager den forvirring, det måtte medføre, lyder det.

De fleste bliver tilbudt vaccination via deres e-Boks. Når man får tilbudt vaccination, skal man selv booke tid på hjemmesiden vacciner.dk.

Er man digitalt fritaget, får man invitationen i et brev med posten og skal derefter bestille tid ved at ringe.

Det er et centralt styret visitationssystem, som sikrer, at personer i de valgte målgrupper bliver tilbudt vaccination.

Sidste mandag oplyste SSI, at godt 35.000 sårbare borgere i gruppe 5 endnu ikke har bestilt tid til en vaccine, selv om de har fået en invitation.

Derfor gik SSI i gang med at sende påmindelser ud.

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle over 16 år er blevet tilbudt en vaccine senest 25. juli.

Vaccination mod covid-19 er frivillig. Hvis ikke man ønsker at modtage vaccinen, skal man blot se bort fra invitationen.