Opskrift og fotos: Søren S. Willadsen

Det er påsketid – og traditionen tro er der mange steder lagt op til familie tid og hygge.

KomEsbjerg og Søren fra Gastromad.dk har samlet den lækreste opskrift til dig.

Lam er en velkendt og populær gæst på påskebordet, så her får du den skønneste opskrift på lammekrone med urter og masser af smag.

Ingredienser 4 personer:

Lammekrone:

  • 1 – 2 lammekroner
  • 10 friske ramsløgsblade eller 1 – 2 spsk. tørret ramsløg eller 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 økologisk citron
  • 1 spsk. rasp eller pankorasp
  • 1½ spsk. dijonsennep
  • ½ spsk. honning
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 bundt grønne asparges og hvide asparges
  • 1 bundt små gulerødder med top
  • Olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

Lammekroner:

  1. Renses benene for kød ved, at skære kødet af det der sidder mellem benene.
  2. Rens dernæst ribbenene så godt som muligt for kødrester.
  3. Hak ramsløgsbladene, friske rosmarin og timian.
  4. Bland det sammen med raspen og riv skallen fra den økologiske citron i.
  5. Rør dijonsennep og honning sammen, og smag til med salt og peber.
  6. Lammekronens fedtkant ridses let og drysses med salt.
  7. Smør sennepsblandingen ud på lammekronen, hvorefter crusten drysses over.
  8. Placer lammekronen en grill eller i ovnen ved 200 grader.
  9. Lad lammekronen grille/bage i ca. 15 – 20 minutter eller indtil dens kernetemperatur er 56 grader for rød og 63 for rosa.
  10. Lad den dernæst hvile i 10 minutter, hvorefter den skæres ud i stykker, hvor der på hver sidder et ben.

Tilbehør:

  1. Rens kartoflerne og kog dem i vand med masser af salt i.
  2. Gulerødderne skrubbes for jord, og såfremt de er tykke halveres de.
  3. Knæk enderne af de grønne aspargeserne.
  4. Skræl de hvide asparges og skær de nederste 2 cm af.
  5. Bland citronsaft og olivenolie og pensl et godt lag udover gulerødder og asparges.
  6. Grill eller steg gulerødderne på en pande til de får farve, det tager omkring 10 minutter. Husk at vende dem.
  7. Aspargeserne grilles eller steges på en pande i ca. 3 – 5 minutter.

http://gastromad.dk